Haberler

19 Temmuz 2013

Kırgızistan'da Ahıska Türkleri Derneği'ne Ait Ofisin Onarımı Tamamlandı

Kırgızistan’da yaşayan Ahıska Türklerini aynı çatı altında toplayan ve Türkiye kardeşlik köprüsü vazifesi gören Ahıska Türkleri Derneğine ait ofisin onarımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yapılarak modern bir görünüme kavuşturuldu.

TİKA tarafından tamamen yenilenen Ahıska Türkleri Derneği ofisinin açılışına, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçi Katibi İlhan Atuş, Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Raşad Şamilov, Kırgızistan Halklar Asamblesi Başkanı Bektemir Murzubraimov, Türkiye’nin Bişkek Büyükelçiliği yetkilileri, Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri, dernek yönetimi, ve TİKA yetkilileri katıldı.

Türkiye’nin Bişkek Büyükelçi Katibi İlhan Atuş, TİKA’nın tüm dünyada yardımlarıyla bilindiğini ve Ahıska Türkleri Derneği’nde hiçbir masraftan kaçınılmadığını belirterek, “İnşallah, burada çok güzel etkinlikler ve çok güzel çalışmalar yapılır” dedi. Türkiye’nin Bişkek Büyükelçi Katibi Atuş, sivil toplum kuruluşların gelişmesine sağladığı katkılardan dolayı Kırgızistan’a teşekkür etti.

Kırgızistan Halklar Asamblesi Başkanı Bektemir Murzubraimov, Kırgızistan’ın bağımsızlığına kavuşmasının ardından gelişmesi ve kalkınması için sağladığı yardım ve desteklerden ötürü Türkiye’ye minnettar olduğunu söyledi. Kırgızistan Halklar Asamblesi Başkanı Murzubraimov, TİKA’nın Kırgızistan’da en çok yardım yapan kurumlardan biri olduğunu belirterek, TİKA’nın sadece Türklere değil, ülkedeki diğer etnik halkların derneklerine de yardım yaptığını dile getirdi.

Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Raşad Şamilov da açılışta yaptığı açıklamada, Türk devletine ve TİKA’ya teşekkür ederek, kalkınmakta olan Kırgızistan’daki Ahıska Türklerine yapılan yardımın önemli olduğunu vurguladı. Ahıska Türkleri Derneği Başkanı Şamilov, “Almak kolay, vermek zor, veren ellere Allah her zaman güç ve kuvvet versin” diye konuştu. TİKA ayrıca, ülkede faaliyet gösteren Azeri, Kore, Tatar dernekleri ile asamble yönetimine birer bilgisayar ve yazıcı yardımında bulundu.

Sonraki Haber

Kamerun'da Bal Üreticilerine Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Kamerun’da Yaounde Türkiye Büyükelçiliğinin girişimleriyle ve Kamerun’un kuzey doğusunda yer alan ve başkent Younde’ye 800 kilometre uzaklıktaki Ngaoundere ve 450 kilometre uzaklıktaki Babungo bölgelerinde Türk uzmanlar tarafından modern...