Haberler

22 Haziran 2018

Kırgızistan Uluslararası Üniversitesi Türkçe Sınıfı TİKA Tarafından Yenilendi

Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinde Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe kursları düzenlediği sınıf, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi.

Kırgızistan’da farklı sektörlerde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Kırgızistan Uluslararası Üniversitesinde Yunus Emre Enstitüsü’nün Türkçe kursları düzenlediği sınıf, TİKA tarafından yenilendi. Söz konusu sınıfın tadilatı yapılıp yenilendikten sonra yeni mobilyalar ve ekipmanlarla sınıf modern eğitim imkanlara kavuştu.

TİKA tarafından gerçekleştirilen projenin açılış programına T. C. Bişkek Büyükelçiliği Kültür Müşaviri Nuri Şimşekler, Eğitim Müşaviri Recep Sula, Yunus Emre Enstitüsü yetkilileri, TİKA yetkilileri, üniversite yetkilileri ve öğrenciler katıldı.

Yenilenen sınıf, davetliler tarafından gezildikten sonra Türkçe kursu alan öğrenciler tarafından Yunus Emre’den, Mevlana’dan şiirlerin okunduğu, geleneksel dansların sergilendiği gösteriyle açılış programı sona erdi.    

Sonraki Haber

Her Okula Türkçe Sınıfı

Romanya’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Köstence İl Milli Eğitim Müfettişliği ile işbirliğinde tadilatı ve donanımı gerçekleştirilen 23 Türkçe sınıf hizmete açıldı. Romanya’da yoğunlukla soydaşların yaşadığı Dobruca bölgesinde TİKA’nın Türkçe eğitimine verdiği...