Haberler

18 Eylül 2013

Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Enstitüsü'ne Malzeme Desteği Verildi

Dummy Image

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kırgızistan’ın ilk ve tek Askeri Enstitüsü olan ve Savunma Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Enstitüsü’ne Kırgız Dili Günü’nde malzeme desteğinde bulunuldu.

Kırgızistan’ın ilk ve tek Askeri Enstitüsü olan ve Savunma Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Enstitüsü’nde Yabancı Diller bölümünde eğitim gören öğrencilere Türkçe ve Kırgızca dil eğitimi veriliyor. Bu kapsamda öğrencilere daha modern eğitim imkanı sağlanması amacıyla, Türk ve Kırgız Dili sınıflarına TİKA tarafından, öğrenci sırası, masa, sandalye, yazı tahtası, bilgisayar ve bilgisayar masası, projeksiyon cihazı ve perdesi gibi malzeme desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Kırgızistan Silahlı Kuvvetler Enstitüsü Başkanı Albay Bakıtbek Bekbolotov, Türkiye Bişkek Büyükelçiliği 3. Katibi İlham Atuş, Büyükelçilik mensupları, TİKA ile Kırgızistan Cumhuriyeti Savunma Bakanlığı yetkilileri, Silahlı Kuvvetleri Askeri Enstitüsü eğitim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşan Kırgızistan Silahlı Kuvvetler Enstitüsü Bekbolotov, dil öğreniminin önemine değinerek enstitülerinde öğrencilerine en iyi şekilde dilbilgisi eğitimi verildiğini ifadelerinde bulundu. Kırgızistan Silahlı Kuvvetler Enstitüsü Bekbolotov, Kırgızistan Silahlı Kuvvetler Enstitüsü’nün eğitim altyapısının iyileştirilmesine katkıda bulunan TİKA ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne desteğinden dolayı teşekkür etti. 

Sonraki Haber

Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi'ne Teknik Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, başlatılan Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi’nin Bilişim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi’ne teknik destekte bulunuldu. Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi 1999 yılında kurulmuş olup,...