Haberler

12 Eylül 2013

Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin Tadilatı Tamamlandı

Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te bulunan Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tamamlanarak yeni öğretim yılı öncesi düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi.

Kırgızistan’ın en köklü ve önde gelen eğitim kurumlarından birisi olan ve 10 bin öğrencinin aktif olarak eğitim gördüğü Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin tadilatı TİKA tarafından tamamlandı. Proje kapsamında söz konusu üniversitenin ana bina giriş kapısı, konferans salonu ve üniversitenin kabul bölümünün tadilatı yapılarak üniversitenin modern mimarisine uygun bir görünüm kazandırıldı. Üniversitenin fiziki şartları iyileştirilerek öğrencilerin eğitimi için daha verimli ve uygun bir ortam sağlandı.

Tadilatı TİKA tarafından gerçekleştirilen Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi yeni öğrenim yılı öncesi düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Törene Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdılda Musaev, Rektör Yardımcıları, Öğretim üyeleri, TİKA yetkilileri, Türkiye Bişkek Büyükelçiliği 3. Katibi İlham Atuş, Bişkek’te bulunan Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği heyeti ve öğrenciler katıldı.

Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musaev, törende yaptığı konuşmada eğitim alanındaki işbirliğinin önemine değindi. Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musaev, üniversitelerinde bulunan Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün Kırgızistan’da açılan ilk bölüm olduğunu, öğrencilerin burada en iyi şekilde Türk dili ve edebiyatının yanında kültür ve medeniyetlerini de yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi.

Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musaev, dost ve kardeş ülke Türkiye’nin Kırgızistan’a her zaman sıcak elini uzattığını ve yanlarında olduğunu vurgulayarak, TİKA tarafından yapılan bu tadilatın çok acil olan ihtiyaçların giderilmesine yardımcı olduğunu kaydetti. Kırgızistan Cumhuriyeti Bişkek Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musaev, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

Afganistan'ın Belh Vilayetinde Yapımı Tamamlanan Okulun Açılışı Gerçekleştirildi

Afganistan’da, eğitimden sağlığa, yol yapımından kadınlara yönelik birçok proje gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Belh Vilayeti Çarkent İlçesi Pas-i Çay Beldesinde yaptırdığı çoklu eğitim merkezi  Afganistanlı öğrencilerin eğitimine büyük katkı sağlayacak. TİKA’nın Afganistan’da...