Haberler

25 Haziran 2013

Kiev'de Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi'nin 10. Kuruluş Yıl Dönümü Etkinliklerine Destek

Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi bünyesinde faaliyet gösteren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle kurulan Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi’nin 10. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliği üniversite binasında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla gerçekleştirildi.

Ukrayna’nın önde gelen Türkologlarının, öğretim görevlilerinin, TİKA yetkililerinin, mezun olan ve üniversitede öğrenim gören öğrencilerin katılımıyla düzenlenen etkinlik Ukrayna’da Türk dili ve Türk kültürünün tanıtılması açısından önemli bir yer tutuyor.

Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi’nin 10. kuruluş yıldönümü kutlama etkinliğinde konuşan Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Türkoloji Bölümü Başkanı Vladimir Pidvoynıy, Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi’nin çalışmalarında TİKA’nın rolünü vurguladı. Taras Şevçenko Üniversitesi Türkoloji Bölümü Başkanı Pidvoynıy, 10 yıl içerisinde üniversitenin taleplerine sıcak bakan, üniversitede düzenlenen etkinlikleri destekleyen ve öğrenciler için yaz staj programlarına katılım imkânı sağlayan TİKA’ya minnettarlığını dile getirdi.

Programın devamında Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi ile Türkoloji Bölümü’nün bilimsel ve metodolojik çalışmalarına ilişkin sunumlar yapıldı. Programda Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi’nin 10 yıl içerisinde yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Başarılı çalışmalar neticesinde Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi’nde Türkoloji alanında konferanslar, sempozyumlar düzenleniyor. Ayrıca ders kitapları ve Türk yazarlarına ait nazım ve nesir eserlerin çevirileri yayınlanarak, bilimsel çalışmalar ve Türkçe öğretimini teşvik eden programlar yapılıyor.

Yaz staj programlarına katılan öğrenciler Türkiye’ye ilişkin izlenimleri ve renkli hatıraları paylaşarak, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler. Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi’nin 10. kuruluş yıldönümü kutlama etkinlikleri düzenlenen kokteylin ardından sona erdi.

Sonraki Haber

Benin'de Pamuk Yetiştiriciliğine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Benin Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Pamuk Araştırma Enstitüsüne, ‘Benin’de Pamuk Yetiştiriciliği’ projesi kapsamında teknik malzeme desteği verildi. Benin Cumhuriyeti’nde tarımsal üretim faaliyetleri içinde pamuk üretiminin ülke ekonomisinde önemli bir...