Haberler

11 Kasım 2014

Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi ile İşbirliği Artarak Devam Edecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi arasında işbirliği gerçekleştirilen projelerle aratarak devam edecek.

Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi’nde Filoloji Enstitüsü Türkoloji Bölümü’nün girişimi üzerine, Türk Dilleri ve Kültürleri Haftası düzenlendi. Program çerçevesinde Türk Dili ve kültürünün tanıtımı yapılarak, Ukrayna’da yaşayan Türk halklarının dil ve kültürlerine ilişkin çeşitli faaliyetler gerçekleştirildi.

Türk Dilleri ve Kültürleri haftasının resmi açılışı Ukrayna TİKA Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat ve Türkiye Kiev Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Berat Yıldız’ın da katılımlarıyla gerçekleştirildi. Açılışta açıklamalarda bulunan Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Filoloji Enstitüsü Müdürü Grigoriy Semenyuk, Taras Şevçenko Üniversitesinde 100’e yakın öğrencinin Türk ve Kırım Tatar Dillerini öğrendiğini belirterek, Türkçe eğitimi için elverişli koşulların oluşturulmasını olanaklı kılan desteklerinden dolayı TİKA’ya minnettarlığını dile getirdi.

Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Filoloji Enstitüsü Müdürü Semenyuk, 2003 yılından bu yana devam eden verimli işbirliği kapsamında, 2013 yılında TİKA’nın destekleriyle tadilatı yapılan Türkoloji Bölümü Odası, Türk Enformasyon ve Araştırma Merkezi ve Filoloji Enstitüsündeki iki sınıf ile öğrencilere çok iyi şartlarda eğitim imkânı sağlandığını ifade etti. Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Filoloji Enstitüsü Müdürü Semenyuk, yine TİKA’nın desteği ile tadilat ve donanım çalışmaları devam eden yabancı dil öğretim laboratuvarına yakın bir zamanda kavuşulacağını bildirdi.

Açılış programında, öğrencilerin farklı sanat dallarında kendi becerilerini sergiledikleri konserler ve diğer etkinlikler gerçekleştirildi. Ukrayna’nın en köklü üniversitelerinden biri olan Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi ile TİKA arasındaki işbirliği günbegün derinleşerek artıyor. 26 Mart 2014 tarihinde TİKA ve Taras Şevçenko Üniversitesi arasında Türk Dili ve Kültürü alanlarında yeni projelerin gerçekleştirilmesine ivme kazandıracak bir “İyi Niyet Protokolü” imzalanmıştı.

Bu kapsamda Türkoloji, Türk Dili ve Kültürü Projesi kapsamında Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Türkoloji Bölümünde iki asistan istihdam ediliyor. Ayrıca Kiev Milli Taras Şevçenko Üniversitesi Filoloji Enstitüsü’ndeki Yoğun Yabancı Dil Öğretimi Laboratuvarında tadilat ve tefrişat çalışmaları devam ediyor. Söz konusu proje kapsamında üniversite, simültane çeviri becerilerinin geliştirilmesi için modern dil laboratuvarlarına kavuşacak.

Sonraki Haber

Kırgızistan Maliye Bakanlığı'nın Bilişim Altyapısının Güçlendirilmesine Destek

  Kırgızistan Maliye Bakanlığı’nın Bilişim Altyapısının Güçlendirilmesi kapsamında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı işbirliğinde Bişkek’te bir ihtiyaç analiz çalışması düzenlendi. TİKA, Kırgızistan’a yönelik gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu...