Haberler

13 Aralık 2012

Kenya'da Mesleki Eğitim TİKA Projeleri ile İyileştiriliyor

Kenya Cumhuriyeti’nin yaşadığı en önemli sorunların başında alt yapı eksikliği ve nitelikli insan gücü sayısının yetersizliği yer alıyor. Bu durum kamu ve özel sektörde yapılacak çalışmaları yavaşlatıyor. Müslümanların yoğun olarak yaşadığı Kuzey Doğu Kenya ve Kıyı Eyaleti merkezi hükümet tarafından bugüne kadar ihmal edilmiş. Eğitim ve sağlık kuruluşlarının alt yapı ve nitelikli insan gücü ihtiyacı her geçen gün artıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kenya Kıyı Eyaleti Malindi şehrinde mesleki eğitim alanında faaliyet gösteren Najah İslami Merkez’in tadilatı gerçekleştirildi.

Söz konusu Merkezde Kenya, Tanzanya, Komor Adaları ve Zanzibar’dan gelen toplam 70 öğrenciye İslami ilimler ile beraber marangozluk, oto tamirciliği, dikiş, sıhhi tesisat, elektrik ve bilgisayar konularında eğitim sağlanıyor. Mezun öğrencilerin Afrika kıtasında ve dünyanın farklı üniversitelerinde eğitim almaya devam ediyor. Merkezin, 4 tanesi yerel ve 2 tanesi Mısırlı olmak üzere toplam 6 öğretmeni bulunuyor.
TİKA tarafından yapılan bu proje, Kenya’da mesleki eğitimin iyileştirilmesi adına önemli bir katkı sağladı. Ülkemizin Kuzey Afrika’da nitelikli insan gücünü arttırmaya yönelik çalışmaları devam edecek.

Sonraki Haber

Karadağ'da Ecdat Yadigarı Eserler TİKA ile Geleceğe Taşınıyor

Osmanlı İmparatorluğu’nun Balkanlardaki asırlarca süren hâkimiyeti 1912 yılında patlak veren Balkan Savaşları ile sona erdi. Osmanlı’nın Balkanlardaki yüzyılları bulan varlığı, başta savaşlar olmak üzere sistemli bir şekilde 20. yüzyılda yok edildi. Kültürel mirasımızın korunması ve...