Haberler

16 Aralık 2013

Kenya'da Medya Altyapısı ve İnsan Kapasitesinin Gelişmesine Destek

Kenya’da medyanın gelişmesine yönelik olarak da projeler gerçekleştiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Nairobi’de mukim African Media Initiative kurumuna teknik ekipman ile telefon santrali ve telekonferans sistemi kurulumu desteği verildi.

African Media Initiative, Afrika’da medya alanında günümüze kadar yapılmış en kapsamlı araştırmayı yürütmesinin yanında danışmanlık hizmeti de sunarak medya çalışanlarının kapasitelerinin artırımına yönelik faaliyetlerde bulunuyor. Ayrıca, Afrika’da medya aracılığıyla demokratik ve şeffaf yönetişimin, sosyal kalkınmanın, ekonomik büyümenin ve insan haklarının yaygınlaştırılmasını teşvik ediyor.

Afrika’nın tamamında geniş bir iletişim ağına sahip olmasının yanı sıra birçok uluslararası kuruluş ve hükümet ile işbirliği çerçevesinde ortak projeler gerçekleştiren African Media Initiative, Afrika’da medya alanında saygınlığı ve etkinliği olan bir kurum olarak biliniyor. Afrika kıtasının medya liderlerini, işbirliği ortaklarını, teknoloji liderlerini, yatırımcılarını ve politika belirleyicilerini her yıl bir araya getirerek birbirleriyle karşılıklı etkileşim de bulunmalarını sağlayan ve Afrika’nın medya alanındaki en büyük toplantısı olan Afrika Medya Liderleri Forumu’nu da yine African Media Initiative düzenliyor.

Bu çerçevede böylesi büyük öneme sahip olan söz konusu kuruma TİKA tarafından teknik ekipman ile telefon santrali ve telekonferans sistemi kurulumu desteği verildi. TİKA tarafından temin edilen ekipman düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. African Media Initiative Yönetim Kurulu Başkanı Amadou Mahtar Ba teslim töreninde yaptığı konuşmada kurumuna verilen destekten dolayı Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini sundu. African Media Initiative Yönetim Kurulu Başkanı Amadou Mahtar Ba, African Media Initiative çalışanlarının teknik ekipman desteği sayesinde bilişim ve iletişim teknolojilerini daha etkin ve verimli kullanmalarının sağlandığını ve araştırma altyapılarının güçlendiğini belirtti. African Media Initiative Yönetim Kurulu Başkanı Amadou Mahtar Ba, TİKA’nın Kenya’da medya sektörüne verdiği desteğin bu alanda bir başlangıç olmasını ve Türkiye’nin medya alanındaki kurumlarıyla da önümüzdeki dönemde işbirliğinin artarak devam etmesini temenni ettiğini söyledi.

Türkiye’nin Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy ise medyanın özellikle Afrika’da barış ve demokratik yönetişimin desteklenmesinde oldukça önemli bir rolünün bulunduğuna değindi. Türkiye’nin TİKA ve diğer kurumları vasıtasıyla gerek medya gerekse başka sektörlerde Afrika’nın insan kaynakları kapasitesinin artırılmasını desteklemeye kararlı olduğunu belirten Türkiye’nin Nairobi Büyükelçisi Aksoy, teknik işbirliği projelerinin hiçbir karşılık beklemeksizin kazan-kazan prensibi çerçevesinde süreceğini bildirdi.

African Media Initiative’nin Türkiye ile Afrika arasında medya alanındaki ilişkilerin ve teknik işbirliğinin geliştirilmesini desteklemesi açısından önemli bir proje ortağı olabileceği düşünüldüğünde, TİKA tarafından African Media Initiative’ye sağlanan teknik ekipman desteğinin bu anlamda önemli katkı vermesi bekleniyor.

Sonraki Haber

Kazakistanlı Engellilere Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kazakistan’da faaliyet gösteren Semey Fiziksel Engelliler Derneği’ne servis aracı desteğinde bulunuldu. Kazakistan’ın doğusunda bulunan Semey şehri yakınlarında Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği zamanında 1949-1989 yılları arasında gerçekleştirilen nükleer denemeler...