Haberler

24 Temmuz 2013

Kenya'da Ma'had İnabah Vakfı'na Teknik Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kenya’nın kıyı eyaletinde bulunan Mombasa şehrindeki Mahad İnabah Vakfı’na teknik malzeme desteği verildi.

Kenya’da eğitim alanında özellikle de genç kızların eğitim görmesini sağlamak amacıyla projeler yapan TİKA tarafından ülkenin kıyı eyaletinde bulunan Mombasa şehrindeki Ma’had İnabah Vakfı’na teknik malzeme desteği verildi.

Ma’had İnabah Vakfı 1994 yılında bir grup gönüllü kadın tarafından kurulmuş olup 20 öğrenci ile eğitim çalışmalarına başladı. Dört katlı bir binada sınıfları, kütüphanesi, bilgisayar laboratuvarı, toplantı salonu bulunan Mahad İnabah Vakfı 52 personeli ile Mombasa ve çevre illerden gelen 950 öğrenciye anasınıfı, ilkokul ve ortaokul seviyelerinde eğitim olanağı sunuyor. Bunun yanı sıra Mahad İnabah Vakfı tarafından, ihtiyaç sahibi kadınlar için İslam tarihi, Arapça, ana-çocuk sağlığı, dikiş-nakış ve bilgisayar kursları düzenleniyor.

TİKA tarafından mevcut eğitim koşullarının iyileştirilerek kız öğrencilerin daha iyi imkanlarda eğitim alabilmelerini sağlamak amacıyla Mahad İnabah Vakfı’na masa, sıra, sandalye, kitaplık, dikiş makinası, bilgisayar ve projeksiyon cihazı desteği verildi. Her geçen yıl öğrenci sayısı hızlı artan Mahad İnabah Vakfına sağlanan teknik malzeme desteğinin Türkiye ile Kenya arasında eğitim alanındaki işbirliğinin gelişmesine katkı sağlaması bekleniyor.

Sonraki Haber

Gazze'de Sağlık Alanında Faaliyetler Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen mikro cerrahi ameliyatları için mobil ameliyat mikroskobu, göz ameliyatları için Fako cihazı ve ortopedi ameliyatları için Artroskopi cihazı, tıbbi sarf malzemeleri Yeryüzü Doktorları Derneği işbirliği ile...