Haberler

03 Eylül 2013

Kenya'da Gıda Güvenliği Sorununun Yaşandığı Bölgelere Gıda Dağıtımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kenya’nın batı bölgesinde yer alan Kakamega, Mumias, Butere, Bungoma ve Busia ile doğu bölgesindeki İsiolo şehirlerinde yaşayan 6 bin 500 kişiye gıda dağıtımı yapıldı.

Kenya’nın belli bölgelerindeki kuraklık, arazi koşulları, ilkel tarım ve kapasite eksikliği ülkenin tarımsal üretim potansiyelini olumsuz yönde etkileyerek gıda güvenliğini tehdit ediyor. Bu çerçevede TİKA tarafından Kenya’nın batı bölgesinde yer alan Kakamega, Mumias, Butere, Bungoma ve Busia ile doğu bölgesindeki İsiolo şehirlerinde yaşayan 6 bin 500 kişiye yerel yöneticiler ve TİKA personelinin katılımlarıyla gıda yardımı yapıldı. Bu çerçevede, makarna, yağ, un, çay, şeker, tuz ve pirinç hazırlanan gıda paketleri halinde farklı dağıtım yerlerinde yerel makamlar tarafından önceden belirlenen ihtiyaç sahibi kişilere verildi.

Kenya’da gıda güvenliğinin öncelikli problem olduğu bölgeler gıda dağıtımı için hedef yerler olarak seçildi. Ülkenin doğu bölgesinde yaşanan kuraklık İsiolo şehri ve çevresinde yaşayan halkın tek geçim kaynağı olan tarım ve hayvancılığı olumsuz yönde etkilemekte olup, bölge insanının yetersiz beslenmesinden ötürü birçok sağlık problemini de beraberinde getiriyor. Ayrıca, ülkenin batı bölgesinde arazinin engebeli olması ve nüfus yoğunluğuna bağlı olarak aile başına düşen tarım arazisinin sınırlı olmasından ötürü bölgede gıda güvenliği problemi yaşanıyor.

İsiolo şehri ve Batı Kenya bölgesinde ihtiyaç sahibi kişilere yapılan gıda dağıtımı sayesinde aile bireylerine özellikle de çocuklara belirli bir dönem için iyi beslenme imkânı sağlandı.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da İki Sahabeye Ait Türbelerin Restorasyon Çalışmaları Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Türkmenistan’ın Merv Vilayetinde bulunan Hakem el-Gifari ile Bureyde el-Aslami adlı iki sahabeye ait türbelerin restorasyon çalışmaları devam ediyor. TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyetin 19–22 Temmuz...