Haberler

21 Eylül 2013

Kenya'da Eğitim Altyapısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kenya’da eğitim alt yapısına destek verilmesi kapsamındaKenya’nın Kıyı Bölgesi’ndeki Malindi şehrinde bulunan Najah Eğitim Merkezi’nin tadilatı tamamlanarak teknik ekipman desteğinde bulunuldu.

Najah Eğitim Merkezi’nde öğrencilerin modern öğrenim ve araştırma altyapılarının gelişimini sağlamak amacıyla TİKA tarafından, söz konusu merkezin  tadilatı tamamlanarak, teknik ekipmandesteği verildi.  Najah Eğitim Merkezi’nde Kenyalı öğrencilerin yanı sıraTanzanya, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ve Komor Adaları’ndan gelen 70 öğrenci ücretsiz olarak eğitim görüyor. Dini eğitimin yanı sıra mesleki eğitim alanlarında da faaliyet gösteren merkezde elektrik, sağlık, marangozluk, terzilik vebilgisayar sertifika programları sunuluyor.

TİKA tarafından gerçekleştirilen, merkezin tadilat çalışmaları kapsamında dört yeni sınıf inşa edilerek sınıflardaki kalabalığın azalması, yurtlar ve tuvaletler yenilenerek öğrencilerin yaşam şartlarının iyileştirilmesi sağlandı. Ayrıca, merkeze verilen teknik ekipman ve malzeme desteği sayesindebir bilgisayar laboratuvarı ve terzilik sınıfı kuruldu.

Najah Eğitim Merkezi’nin tadilatının yapılması ve teknik ekipmandesteği sağlanması projesinin merkezin büyüyerek gelişmesine, eğitim şartlarının iyileştirilmesine büyük katkı sağlaması hedefleniyor. Ayrıca TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle Kenya Kıyı Bölgesi’nin kalkınması açısından ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesine önemli katkı vermesi bekleniyor.

Sonraki Haber

Bosna Hersekli Ormancılara Eğitim Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı desteğiyle, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü tarafından Bosna Hersek Federasyonu Orman Teknisyenler ve Mühendisleri Birliği çalışanlarına, orman yangınlarının nedenleri ve söndürme metotları konularında Antalya’da eğitim verildi....