Haberler

06 Kasım 2013

Kenya'da Bilgi İletişim ve Teknoloji Kütüphanesi'ne Teknik Ekipman ve Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kenya’nın en eski ve prestijli devlet okulu olan Alliance Lisesi’nin inşaatı yeni tamamlanan bilgi, iletişim ve teknoloji kütüphanesine teknik ekipman ve malzeme desteğinde bulunuldu.

Kenya’da Afrikalı öğrencilere kapılarını açan ilk lise olarak bilinen tarihi Alliance Lisesi 1926 yılında 26 öğrencisi ile eğitim faaliyetine başladı. Yatılı bir erkek lisesi olan Alliance Lisesi, ülkenin dört bir tarafından hiçbir din, ekonomik ve kabile ayrımı gözetmeden sadece akademik başarıya göre seçilerek gelen 1.400 öğrenciye eğitim veriyor. Alliance Lisesi’nde, öğrenci kalitesinin ve eğitim seviyesinin yüksek olmasından dolayı her yıl yapılan ulusal sınavlarda ilk sıralarda yer alıyor. Söz konusu lisenin mezunları arasında ülkenin üst düzey siyasetçi ve önemli iş adamları bulunuyor.

Akademik alandaki başarısının yanı sıra spor ve sosyal aktivite alanlarında öğrenci kulüp ve dernekleri bulunan lisenin birçok bölgesel ve ulusal yarışmalarda önemli başarıları bulunuyor. Ayrıca, uluslararası öğrenci değişim ve burs programları sayesinde başarılı öğrencilerini yurtdışındaki saygın lise ve üniversitelere gönderiyor.

Alliance Lisesi Bilgi İletişim ve Teknoloji Kütüphanesi’nin açılışını Türkiye’nin Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, TİKA yetkilileri ve Alliance Lisesi yöneticileri birlikte gerçekleştirdi. Daha sonra kütüphane ve okulda incelemelerde bulunan Türkiye’nin Nairobi Büyükelçisi Aksoy ile TİKA yetkilileri, lisenin yöneticilerinden okul hakkında bilgi aldı. Ayrıca protokol, öğrencilerin düzenlediği törene katıldı.

Türkiye Nairobi Büyükelçisi Aksoy, törende yaptığı konuşmada, tarihi öneme sahip ve ülkenin önemli şahsiyetlerini yetiştiren Alliance Lisesi’ne Türkiye’nin TİKA vasıtasıyla sağladığı katkıdan dolayı memnuniyet duyduğunu belirtti. Türkiye Nairobi Büyükelçisi Aksoy, kütüphaneden öğrencilerin en iyi şekilde faydalanmasını beklediğini sözlerine ekledi.

Alliance Lisesi Müdürü David G. Kariuki de eğitime verdiği desteklerden dolayı Türkiye ve TİKA’ya teşekkür etti. Alliance Lisesi öğrencilerinin yüksek standartlarda bir bilgi iletişim ve teknoloji kütüphanesine kavuştuğuna değinen Alliance Lisesi Müdürü Kariuki, TİKA’nın Kenya’da eğitime verdiği desteğin ve iki ülke arasındaki işbirliğinin artarak devam etmesini ümit ettiğini belirtti. Tören, okul müzik grubunun gösterilerinin ardından sona erdi.

Sonraki Haber

Pakistan'ın 3 Ayrı Bölgesine Gıda Yardımı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Pakistan’ın üç farklı bölgesinde bulunan 6 şehirde 1.200 aileye temel gıda ve zorunlu ihtiyaç maddelerinin yer aldığı gıda paketlerinin dağıtımı yapıldı. TİKA, kardeş Pakistan halkına her alanda yardım...