Haberler

22 Ağustos 2013

Kenya Sağlık Bakanlığı'na Ambulans Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen 3 adet ambulans Kenya Sağlık Bakanlığı’na Nairobi’de Kenya Sağlık Bakanlığı’nda düzenlenen bir törenle yetkililere teslim edildi.

TİKA tarafından temin edilen 3 adet ambulansın Kenya Sağlık Bakanlığı yetkililerine teslim törenine, Türkiye Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy, Kenya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Prof. Fred H. K. Segor, Kenya Sağlık Bakanlığı ve TİKA yetkilileri katıldı. 2012 yılında Kenya’da faaliyetlerine başlayan TİKA Kenya’nın kalkınma plan ve stratejilerinde önemli bir yere sahip sağlık sektöründe önemli projeler başlattı.

Ülkede yer alan sağlık kurum ve kuruluşları altyapı, teknik ekipman ve kalifiye insan kaynağı problemi ile karşı karşıyaydı. Kenya’da TİKA tarafından gerçekleştirilen sağlık projeleri ile e Kenya’nın sağlık sektöründe ihtiyaç duyduğu teknik ekipman modernizasyonu sürecine Türkiye tarafından önemli katkılar sağlandı. Trafik kazalarında ölüm oranlarının yüksek olduğu Mombasa-Nairobi şehirlerarası karayolu üzerinde yer alan Makindu, Mariakani Bölge Hastaneleri ile Müslüman nüfusun yaşadığı kırsal kesimde yer alan İjara Bölge Hastanesinde TİKA tarafından temin edilen ambulanslar Kenya halkına hizmet verecek.

Kenya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı, Prof. Fred H. K. Segor törende yaptığı konuşmada Kenya ile Türkiye arasında özellikle de sağlık alanında ciddi bir işbirliği potansiyeli bulunduğunu söyledi. Kenya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Segor, TİKA tarafından 20 doktorun Türkiye’de eğitim görmesinin ülkede sağlık kapasitesi artırımına ciddi katkılar sağladığını söyledi. Kenya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Segor, Ijara Bölge Hastanesi’nde yapımı sürmekte olan Hamile Kadınlar Doğumevi Merkezi Projesi’nin ulaşılması güç kırsal bölgelerde anne-çocuk sağlığı alanında sürmekte olan iyileştirme çalışmalarına büyük katkı sağladığını ifade etti. Kenya Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Segor, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkür etti.

Türkiye Nairobi Büyükelçisi Hüseyin Avni Aksoy ise iki ülke arasında sadece sağlık alanında değil her alanda önemli işbirliği yapılabilecek potansiyel olduğuna değinerek, iki ülke arasındaki ilişkilerin ciddi bir ivme içerisine girdiğini vurguladı. TİKA’nın Afrika’da gerçekleştirdiği projelere değinen Nairobi Türkiye Büyükelçisi Aksoy, sağlık alanında Türkiye’nin ciddi bir potansiyeli olduğunu ifade ederek, bu potansiyeli karşılıklı olarak geliştirmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

Tören ambulansların teslim edilmesi ve karşılıklı iyi niyet temennileri ile sona erdi.

Sonraki Haber

Benin ve Togolu Uzmanlara Pamuk Yetiştiriciliği Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Benin Cumhuriyeti ve Togo Cumhuriyeti ile işbirliği kapsamında yürütülen pamuk yetiştiriciliği projesinin ikinci aşaması olan eğiticilerin eğitimi çalışması kapsamında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Nazilli Pamuk Araştırma İstasyonu...