Haberler

21 Mart 2012

Kei Ülkelerinde Enerji Yönetimi Standartlarının En İyi Uygulamaları Çalıştayı Yapıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü (YEGM), Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) ve Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı’nın 27 Ocak 2012 tarihinde imzalamış olduğu toplantı tutanağı çerçevesinde, “KEİ ülkelerinde Enerji Yönetimi Standartlarının En İyi Uygulamaları” konulu ikinci çalıştay 6-9 Mart 2012 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. Politika yapıcılar seviyesinde düzenlenen çalıştay ile katılımcı ülkeler arasında enerji yönetimine ilişkin bilgi ve tecrübe paylaşımının sağlandı. İkili işbirliği ve bölgesel kapasitelerinin artırılması ve küresel eğilimler konusunda bahse konu ülkelerin bilgilendirilmesi hedeflendi.

Çalıştayın açılışında TİKA Uzmanı Vuslat Ömürbek konuşma yaptı. TİKA’nın katkıları ile gerçekleştirilen çalıştaya, Arnavutluk, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova, Sırbistan ve Ukrayna’dan yetkililer katıldı. Çalıştay 9 Mart 2012 tarihinde sona erdi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Pakistan'a İki Proje

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) İslamabad Program Koordinatörlüğü, Pakistan İslam Cumhuriyeti’nde gerçekleştirdiği proje ve faaliyetlerine devam ediyor. TİKA tarafından ülkede başlatılan Tekerlekli Sandalye ve Dikiş Makinesi Dağıtım Projeleri geçtiğimiz günlerde tamamlandı. Lahor ve...