Haberler

04 Temmuz 2013

Kazakistanlı Tarım Heyetinin İnceleme Gezilerine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı katkılarıyla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı işbirliğinde, sebze, meyvecilik ve pamuk yetiştiriciliği konularında Kazakistanlı Tarım Heyetine Türkiye’deki inceleme gezileri düzenleniyor.

TİKA’nın katkılarıyla, 26 Mayıs–3 Haziran 2013 tarihleri arasında 12 kişilik Kazak heyeti Antalya ve Isparta’da meyve-sebzecilik alanında bir inceleme gezisi düzenlenmişti. Söz konusu projenin ikinci aşaması olarak, bir hafta süreyle Adana ve Şanlıurfa’da bir inceleme gezisi gerçekleştirmek üzere 8 kişilik Kazak Pamukçuluk heyeti Türkiye’ye geldi.

Heyete, Adana Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda İl Müdürlüğü yetkilileri ile görüşmeler yaptı. Heyet burada Adana’nın tarımsal verileri, pamuk üretimi konusunda ve Adana ilindeki pamuk yetiştiriciliği hakkında bilgiler aldı. Daha sonra Adana Çiftçiler Birliği ve Çukobirliğe ait bir pamuk işleme tesisini gezdi.

Heyet, Adana’da bulunan Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünü ziyaret ederek, Enstitünün yaptığı çalışmalar hakkında genel bir bilgilendirmeden sonra pamuk deneme alanlarını gezdi. Heyet daha sonraki günlerde, bir özel firmanın Adana’daki pamuk deneme alanlarını, pamuk tohumu üretimi ve delintasyon tesisini gezerek, tohum çeşitleri hakkında bilgi aldı.

Adana’daki görüşmeleri tamamlaya heyet, Şanlıurfa’ya geçti. Şanlıurfa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda ilin pamuk üretimi hakkında bilgilendirildi. Heyet son olarak Güneydoğu Anadolu Projesi Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan heyet, daha sonra Harran ovasındaki pamuk tarlalarında gezdi.
 

Sonraki Haber

Afganistanlı Hakim ve Savcılara Seminer

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Adalet Bakanlığı Eğitim Dairesi Başkanlığı işbirliğinde Kapasite Artırma Programları kapsamında Afganistanlı hâkim ve savcılara Türkiye Adalet Akademisi’nde Terörizm ve Organize Suçlarla Mücadele konulu bir seminer programı düzenlendi. Tarımdan...