Haberler

03 Ekim 2013

Kazakistanlı Savcılara ve Polislere Eğitim Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde Ankara’da düzenlenen programda, 25 Kazak savcıya 4 gün süren Yasadışı Gösteri ve Bunun Terör Suçlarıyla Bağlantısı konulu eğitim düzenlendi.

TİKA, gerçekleştirdiği işbirlikleri ile Kazakistan kamu kurum ve kuruluşlarıyla birçok alanda tecrübe paylaşımına devam ediyor. Bu çerçevede son olarak Türkiye’de ve Kazakistan’da düzenlenen eğitim programlarında, Kazakistanlı savcılara ve polislere ülkemizin terörle mücadele konusundaki tecrübesi aktarıldı.

TİKA ve Türkiye Adalet Akademisi işbirliğinde Ankara’da düzenlenen programda, 25 Kazak savcıya 4 gün süren, Yasadışı Gösteri ve Bunun Terör Suçlarıyla Bağlantısı konulu eğitim düzenlendi. Program kapsamında Kazakistanlı savcılara, Adalet Akademisi’nde sunumlar yapıldı. Ayrıca Kazakistanlı savcılar Anayasa Mahkemesi, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Adalet Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanlığı (UYAP) ve Sincan Adliyesi’ni ziyaret ettiler. Eğitimlerini tamamlayan Kazakistanlı savcılar İstanbul’da gerçekleştirilen sosyal programın ardından ülkelerine döndü.

TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğümüz işbirliğinde polislere yönelik Kazakistan’ın başkenti Almatı’da bir eğitim programı gerçekleştirildi. Eğitim programı kapsamında 3 Türk eğitmen tarafından Kazakistan’ın farklı bölgelerinden 16 polis müdürüne “Dini istismar eden terör örgütleriyle mücadele” konulu bir haftalık eğitim verildi. Kazakistanlı polisler aldıkları eğitimden duydukları memnuniyeti dile getirerek, TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Afganistan'da Sağlık Alt Yapısının Geliştirilmesine Devam Ediliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Afganistan’ın Sarı-Pul Vilayeti Süzmekale İlçesinin merkezi Katakale’de yapımı tamamlanan CHC Klinik Hizmet Binası’nın açılışı gerçekleştirildi. TİKA, Afganistan’da sağlık alt yapısının geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda TİKA...