Haberler

30 Eylül 2013

Kazakistanlı Eğitimcilere Yönelik Düzenlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Programı Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen mesleki ve teknik eğitim programı, Kazakistan’dan gelen 61 kişinin katılımıyla başladı.

TİKA ve Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen mesleki ve teknik eğitim programının açılışı İstanbul Emniyet Müdürlüğü Zeytinburnu Polis Eğitim ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Programın açılışında konuşan TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Kazakistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülkelerden birinin Türkiye olduğunu, TİKA olarak da Kazakistan’da çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi. Kazakistan’ın önemli sorunlarını aştığını belirten TİKA Başkan Yardımcısı Er, “Türkiye, Kazakistan’da daha çok işler yapılacağını düşünmektedir. Tarihi, dini pek çok ortak bağımız var” diye konuştu.

Tarımdan sağlığa, eğitimden kültüre kadar birçok çalışmaya da devam ettiklerini ifade eden TİKA Başkan Yardımcısı Er, mesleki ve teknik eğitimin alt yapısını güçlendirmek amacıyla ilk olarak geçen sene bir araya geldiklerini, bu sene de organizasyonun ikincisi yaptıklarını kaydetti. Orta kademedeki iş gücünün geliştirilmesinin önemine vurgu yapan TİKA Başkan Yardımcısı Er, “Kazakistan’daki kardeşlerimize Türkiye’nin bilgi ve tecrübesini aktarmak istiyoruz. Programı gerçekleştirirken tek bir alanda kalmıyor. İki ülke arasındaki kardeşliğin pekişmesi ya da kültürel unsurlara farkındalığın artması gibi gelişmeler de oluyor” dedi. TİKA Başkan Yardımcısı Er, Kazakistan’dan gelen konuklara, eğitimin ardından İstanbul’un tarihi, kültürel ve turistik mekânlarının gezdirileceğini belirtti.

Kazakistan Cumhuriyeti Eğitim ve Bilim Bakanlığı ile istişare edilerek, tarım, veterinerlik, okul öncesi eğitim, turizm ve inşaat branşlarında yapılması kararı verilen 2 haftalık programda, Türkçe, Kazakça ve Rusça tercüme hizmeti de sunulacak. Katılımcılar TİKA tarafından sağlanan tercüme hizmeti ile, Beşiktaş Yıldızerten Anaokulu, Başakşehir Anaokulu, Bağcılar Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Zeytinburnu Mehmet İhsan Mermerci Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Üsküdar Selimiye Anadolu Tarım Meslek Lisesi’nde eğitim alacaklar.

Sonraki Haber

Makedonya'da Pirinç Kalitesini ve Üretimini Geliştirme Projesi'nin İlk Etabı Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Makedonya Cumhuriyeti Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanlığı işbirliğiyle uygulanan Makedonya’da Pirinç Kalitesini ve Üretimini Geliştirme Projesi’nin ilk etabı başarılı bir şekilde tamamlandı. TİKA ve Makedonya Cumhuriyeti Tarım,...