Haberler

05 Aralık 2013

Kazakistan'da Çimkent İlahiyat Yüksekokulu'nda Mesleki Eğitim Kursları Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle Kazakistan’da Çimkent İlahiyat Meslek Yüksekokulu’nun kızlar bölümünde dikiş-nakış ve aşçılık üzerine mesleki eğitim kursları başladı.

Kazakistan’ın Güney Kazakistan vilayetinin merkezi olan Çimkent şehrinde Çimkent İlahiyat Yüksekokulu 2008 yılından bu yana faaliyet gösteriyor. Toplam 320 öğrencisi ile 50 personeli bulunan Çimkent İlahiyat Meslek Yüksekokulu’nun kızlar bölümünde TİKA desteğiyle dikiş-nakış ve aşçılık üzerine mesleki eğitim kursları başladı. Okul tarafından derslik ve eğitimci temin edilen projede, TİKA tarafından sınıfların dikiş makinesi, masa, sandalye ve mutfak malzemeleri ile donatımı sağlandı.

Kazakistan’daki ilahiyat yüksekokulları arasında bir ilk olan projeyle, okuldan mezun olan kız öğrenciler, diplomanın yanısıra birer mesleki eğitim sertifikasına sahip olacaklar. Yüksekokul yönetimi, TİKA tarafından verilen desteğin kendileri için çok önemli olduğunu ve bu desteklerle okulun öğrenciler için daha cazip hale geldiğini belirterek teşekkürlerini sundu.

TİKA tarafından yürütülen bir diğer projeyle ise, Çimkent İlahiyat Meslek Yüksekokulu’nun eski, kırık ve yıpranmış durumda bulunan öğrenci sıraları ve masalarının değiştirilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Sonraki Haber

Makedonya'da Şaşavarlı Köyü Yeni Okuluna Kavuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya’nın Güneydoğusunda yer alan İştip şehrinin Şaşavarlı köyünde yeni okul inşaatı tamamlanarak düzenlenen törenle hizmete açıldı. Türk kültürünün yanısıra, Yörük gelenek ve göreneklerinin günümüzde bile yaşatıldığı Şaşavarlı köyündeki...