Haberler

24 Nisan 2012

Kazakistan Milli Bankası Uzmanlarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) işbirliğinde 15-21 Nisan 2012 tarihleri arasında Kazakistan Cumhuriyeti Milli Bankası Mali Piyasa ve Mali Kurumları Düzenleme ve Denetleme Komitesi uzmanlarına eğitim programı düzenlendi.

Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirilen eğitim programlarında, BDDK’nın organizasyon yapısı, Banka lisansı ve izin süreci, Yabancı bankaların Türkiye’de temsilcilik ofisi açmasına ilişkin süreç, Bankalar raporlama sistemi, Finansal analiz uygulamaları, BDDK’da bilgi sistemleri denetimi ihtiyacı ve çalışmaları, Türk bankacılık sisteminde stres testi, BDDK uzaktan gözetim raporlarının yapısı ve içeriği, Yerinde denetim süreci, BDDK-İçsel düzenleme/manuels, Risk değerlendirme-iç sistemler denetimi” konuları ele alındı. İki ülke arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yapıldı.

Kazak uzmanlar 17 Nisan 2012 Salı günü TİKA Başkan Yardımcısı M. Süreyya ER tarafından, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Merkez Binasında kabul edildi. Birikim ve Hesap Verme Departmanı Başkanı Irina Matsayeva ziyaret sırasında BDDK ile ortak yürütülen çalışmadan, yerinde yapılan incelemeler ve uygulamalardan, TİKA’nın işbirliğinden çok memnun olduklarını dile getirdi. Matsayeva, ülkelerindeki bankacılık sistemi ile Türkiye’nin benzerlikleri ve farklılıklarını görerek tespitlerde bulunduklarını vurgulayarak, eksikliklerin giderilmesi ve yeni uygulamaların hayata geçirilmesi konularında BDDK Uzmanlarının ülkelerinde görevlendirilmeleri hususunda TİKA’nın işbirliğinin devam etmesini” talep etti.

Ülkemizden güzel anılarla ayrıldıklarını ifade eden Heyet, İstanbul’da bir günlük şehir turu yaparak, 21 Nisan akşamı ülkelerine döndü.

Sonraki Haber

TİKA'dan Arnavutluk'ta Bilişim Teknolojileri Eğitimine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Arnavutluk’un Durres şehrinde 2006 yılında kurulmuş bir devlet üniversitesi olan Durres Aleksander Moisiu Üniversitesi’nin Bilişim ve Teknoloji Fakültesi’ne bilgisayar laboratuarı kuruldu. Öğrencilerine mezun olduktan sonra iyi iş...