Haberler

11 Aralık 2013

Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi'ne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kazakistan’da yürütülen Kamu Yönetim Akademisi bünyesinde Tercüme Merkezi Kurulması projesi kapsamında temin edilen malzemeler yetkililere teslim edildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığına doğrudan bağlı olan ve kamu personelinin lisansüstü eğitiminin sağlandığı Kamu Yönetimi Akademisi ve TİKA arasından geçtiğimiz yıldan bu yana yoğun bir şekilde işbirliği çalışmaları devam ediyor. İşbirliği kapsamında eğitim programları ve Uzaktan Eğitim Merkezine ekipman desteği projeleri yürütülüyor.

TİKA tarafından gerçekleştirilen, Kamu Yönetim Akademisi bünyesinde Tercüme Merkezi Kurulması projesiyle Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi bünyesinde uluslararası ilişkiler, diplomasi ve kamu yönetimi konularında yabancı dildeki eserlerin Kazakça’ya çevrilerek yayınlanması işlevini görecek bir tercüme merkezi açılacak. Söz konusu merkezde Türkçe tercüman istihdam edilecek.

Projenin Haziran ayında çalışmalarına başlanırken, söz konusu merkez için birer adet baskı, fotokopi, dikiş makinesi (kitap basımı için) ve dikişsiz bağlayıcı termoyapışkan otomatik makine TİKA tarafından temin edildi. Temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk, TİKA Kazakistan Koordinatörü Evren Rutbil, TİKA yetkilileri ve Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi yetkilileri katıldı. Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi yetkilileri törende yaptıkları açıklamalarda desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkür ederek, söz konusu işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundu. Ayrıca TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, kamu yönetimi akademisi öğrencileri ile TİKA ve faaliyetleri hakkında bir söyleşi gerçekleştirdi. TİKA Heyeti Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi Başkanı Bolatbek Abdrafilov ve Kazakistan Devlet Personel Başkanı Alihan Baymenov arasında heyetler arası toplantı yapıldı. 

Sonraki Haber

Makedonya'da Eğitim Alanında Faaliyetler Devam Ediyor

Makedonya’nın en verimli topraklarının bulunduğu ülkenin Güneydoğusunda yer alan Valandova şehrine bağlı Dedeli köyüne Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Valandova Belediyesi işbirliğinde inşa edilen yeni okul binası düzenlenen törenle hizmete açıldı. Valandova şehri...