Haberler

03 Kasım 2014

Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi Savcılık Enstitüsü Öğrencilerine Eğitim

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi Savcılık Enstitüsü öğrencilerine İstanbul Üniversitesi’nde hukuk alanında iki haftalık bir eğitim programı düzenleniyor.
TİKA’nın Kazakistan’a yönelik faaliyetleri arasında Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi ile işbirliği önemli bir yer tutuyor. Bu kapsamda 2013 yılında anılan Akademiye bağlı bir tercüme merkezinin kurulması, 2014 yılında da tercüman istihdamı gibi TİKA’nın kayda değer destek çalışmaları oldu.

Söz konusu işbirliğinin devamı için anılan Akademi, bünyesinde bulunan Savcılık Enstitüsü öğrencileri için İstanbul Üniversitesi’nde hukuk alanında iki haftalık bir eğitim programı düzenlenmesi için TİKA’dan destek talebinde bulundu. Söz konusu talep İstanbul Üniversitesi hukuk Fakültesi Dekanlığınca da uygun görülerek, bir eğitim programı düzenlendi. Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisi’nin lisansüstü seviyede 19 öğrencisi belirtilen tarihlerde Türkiye’ye gelerek Türk hukuk sistemi hakkında dersler görüyor.

Söz konusu program, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer’in de bulunduğu bir açılış töreniyle başladı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sözüer açılışta yaptığı açıklamada dünyanın farklı yerlerindeki üniversiteler ve kurumlarla işbirliği çalışmaları yaptıklarını, ancak Kazakistan’la irtibatlarının zayıf olduğunu, bu sebeple Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Kamu Yönetimi Akademisinin talebini büyük memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Kazak savcı ve hakim adaylarını Üniversitede görmekten mutluluk duyduklarını belirten İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sözüer, bu anlamda TİKA’nın eşgüdümünün büyük önem taşıdığını vurguladı.

Akademi sonrasında savcı veya hakim olarak görev yapacak Kazak öğrenciler de Türkiye’de olmaktan mutlu olduklarını, iki haftalık eğitim programının başka hukuk sistemlerini tanımak, Avrupa hukuk sisteminde yer alan Türk sistemini görmelerinin kendileri için önemli olduğunu dile getirdiler. Katılımcılar söz konusu eğitim programının düzenlenmesinde desteklerinden dolayı TİKA ve İstanbul Üniversitesi’ne teşekkürlerini ilettiler.

 

Sonraki Haber

Cibuti' De Türk Kültür ve Sanat Haftası Etkinliklerine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türk Hava Yolları’nın katkılarıyla Türkiye Cibuti Büyükelçiliği ev sahipliğinde Cibuti’de Türk Kültür ve Sanat Haftası etkinlikleri düzenlendi. TİKA Cibuti’de gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor. Bu kapsamda TİKA, THY...