Haberler

16 Mayıs 2013

Kazakistan Kamu Yönetimi Akademisi ile TİKA Arasındaki İşbirliği Devam Ediyor

Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı’na doğrudan bağlı olarak faaliyet gösteren ve en az 5 yıllık tecrübeye sahip kamu personeli arasından sınavla seçilen yaklaşık 300 lisansüstü öğrencisi bulunan Kamu Yönetimi Akademisi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı arasındaki işbirliği devam ediyor.

Kamu Yönetimi Akademisi’nin geçtiğimiz yıl 60 öğrencisine ve personeline TİKA, Türkiye Adalet Akademisi ve Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Enstitüsü (TODAİE) işbirliğinde staj ve eğitim programları düzenlenmişti. Bu yılda akademinin, 19 öğrencisi TİKA desteğiyle, Türkiye Adalet Akademisi’nde bir haftalık insan hakları konulu eğitim aldı.

Eğitim programı kapsamında, Türkiye adalet sistemi, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, ifade özgürlüğü ve işkencenin önlenmesi gibi konular ele alındı. Program kapsamında TİKA ve Anayasa Mahkemesi de ziyaret edildi. Program İstanbul’da düzenlenen sosyal etkinlikle sona erdi.

Ayrıca TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Ali Özgün Öztürk Mayıs ayı başında, Kazakistan’a yaptığı seyahat kapsamında, Kamu Yönetimi Akademisi’ni ziyaret etti. Akademi Rektörü Bolatbek Avdrasilov ile yapılan görüşmede, ilk defa TİKA aracılığıyla Türk kurumlarıyla işbirliği içersine girdiklerini belirten Abdrasilov TİKA’nın desteğiyle açılan uzaktan eğitim merkezi ve devam eğitim programları için teşekkürlerini sundu.

Sonraki Haber

TİKA Afganistan'daki Faaliyetlerine Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Afganistan’da eğitim, öğretim ve kültür alanında faaliyet gösteren bir Sivil Toplum Kuruluşu olan Afganistan İslam ve Sakafat Kültür Merkezi’ne ekipman desteğinde bulundu. Aynı zamanda Kabil Askeri Lisesi’nin çevre duvarı...