Haberler

08 Mayıs 2012

Kazakistan Cumhuriyeti Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi Projesi

Kazakistan Cumhuriyeti Mesleki ve Teknik Eğitimde Eğiticilerin Eğitimi projesinin açılış töreni 30 Nisan 2012 Pazartesi günü saat 10:30’da İstanbul, Bağcılar Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde gerçekleştirilen bir törenle yapıldı.

Programa Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı AB ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü, Bağcılar Belediyesi Kültür Merkezi temsilcileri katıldı.

Programda Kazak Heyeti Başkanı, Kazakistan Eğitim Bakanlığı Meslek ve Teknik Eğitim Departmanı Bölüm Başkanı Sayın Bekzada MUKANOVA, ülkemizde bulunmaktan çok memnun olduklarını, eğitim programını hayata geçiren TİKA ve Milli Eğitim Bakanlığı’na teşekkürlerini ifade etti. Kazak katılımcılar teşekkürlerini nakışla, püskülle, altın işleme ile süslenmiş “Törensel Şapanı” TİKA Başkan Yardımcısı M. Süreyya ER ve MEB Grup Başkanı Mehmetali AKDAĞ’a giydirerek gösterdi.

Törenin ardından misafirler gruplar halinde, Kültür Merkezinin yanında bulunan “Tacettin Dergâhı”nı ziyaret etti. Tören, öğle yemeği ile sona erdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü ve Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen proje kapsamında, Kazakistan’ın çeşitli bölgelerindeki mesleki eğitim kurumlarında çalışan 6 ayrı branşta toplam 120 okul yönetici ve öğretmen, 20’şer kişilik gruplar halinde 3 hafta sürecek eğitim programında; Bilgi İşlem ve Hesaplama Teknolojileri, İnşaat ve Tamirat İşleri, Dericilik ve Koyun Derisi Ürünlerinin Üretimi, Kuaförlük ve Kozmetik, Turizm ve Yemek Organizasyonu, Triko Ürünleri, Dokuma ve Tuhafiye Teknolojileri konuları ele alınarak iki ülke arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlanacaktır.

Projenin bir sonraki aşamasında ise 24 Türk öğretmenin Kazakistan’da bulunan meslek liselerinde ve mesleki eğitim merkezlerinde danışman olarak görevlendirilmesi planlanmaktadır.

Sonraki Haber

Esas Engel Görmemek Değil Bilmemektir

1972 yılında kurulan Bosna ve Hersek Görme Engelliler Kütüphanesi Bosna ve Hersek’te bu alanda faaliyet gösteren tek kuruluş. Kütüphane hem ülke içinde hem de Eski Yugoslavya ülkeleri, Türkiye, ABD, İsveç, Finlandiya, Kanada, Almanya ve Avustralya...