Haberler

19 Eylül 2013

Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi'ne Teknik Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, başlatılan Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi’nin Bilişim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi kapsamında Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi’ne teknik destekte bulunuldu.

Kazakistan Cumhuriyeti Mali Polis Akademisi 1999 yılında kurulmuş olup, 400’ün üzerinde öğrenciye lisans ve lisansüstü seviyede eğitim veriyor. TİKA tarafından Akademi’deki teknik altyapının geliştirilmesi maksadıyla gerçekleştirilen proje kapsamında; Akademi’ye 30 adet bilgisayar ve bir adet yüksek kapasiteli 6 çekirdekli server temin edildi. Ayrıca, öğrencilerin akademik performanslarını ölçme ve değerlendirmede kullanılan bir yazılım kuruldu. TİKA tarafından temin edilen malzemeler düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi.

Törene, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, Türkiye Kazakistan Büyükelçisi Ömer Burhan Tüzel, Büyükelçilik Emniyet Müşaviri İrfan Özcan, Çalışma Müşaviri Atakan Usta, Mali Polis Akademisi Başkanı Sarkıtbek Moldabaev, TİKA yetkilileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Mali Polis Akademisi Başkanı Moldabaev, törende yaptığı konuşmada desteklerinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Mali Polis Akademisi Başkanı Moldabaev, başta akademik alanda olmak üzere pek çok alanda Türkiye ile işbirliğini artırmak istediklerini kaydetti.

Türkiye Kazakistan Büyükelçisi Tüzel ise, iki ülke arasında stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkilerin her geçen gün geliştiğini vurgulayarak, TİKA projelerinin de bunda katkısının olduğunu dile getirdi. TİKA Başkan Yardımcısı Er, TİKA’nın Kazakistan’ın bağımsızlığının ilk gününden bu yana işbirliği projeleri geliştirdiğini, günümüzde ise Türkiye’nin ekonomik büyümesine paralel olarak 100’den fazla ülkede faaliyet gösterdiğini ifade etti.

Sonraki Haber

TİKA Heyetinin Macaristan Temasları Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı heyeti, Kanuni Sultan Süleyman’ın kalbi ve iç organlarının gömülü olduğu belirtilen Zigetvar Kalesi yakınlarındaki yerin tespiti amacıyla görüşmelerde bulunmak üzere Macaristan’da çalışmalarına başladı. Heyet, Macaristan ziyareti kapsamında başkent Budapeşte’de...