Haberler

16 Ocak 2012

Kazak Doktorlara Uzman Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), sağlık göstergelerinin iyileştirilmesi, yaşam kalitesinin yükseltilmesi, bölgesel ve sosyo-ekonomik gruplar arasındaki farklılıkların giderilmesi için başlattığı uzman eğitimlerine farklı farklı ülkelerde, farklı sektörlerle devam ediyor. İlgili ülkelerdeki sağlık sistemlerinin sürdürülebilir olması için iyileştirme çalışmaları yapan TİKA; mali yönetimden istihdam politikalarına, donanım desteğinden uzman eğitimlerine kadar pek çok alanda projelerini gerçekleştiriyor.

TİKA’nın koordinasyonunda, Kazakistan Cumhuriyet Acil Tıp Yardımı İlmi Merkezi’nde görev yapmakta olan dörder kişilik iki ayrı uzman doktor grubuna 11-24 Aralık 2011 ve 08-21 Ocak 2012 tarihleri arasında, ikişer hafta süreyle, Sağlık Bakanlığına bağlı Türkiye Yüksek Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde karaciğer, pankreas, safra kesesi yolları konularında kısa süreli mesleki eğitim verildi.

Eğitim programını başarıyla tamamlanmasının ardından Kazak doktorlar ülkelerine döndü.

Sonraki Haber

TİKA'dan İyi Uygulama Örneği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 2010 yılında Sudan’ın Darfur bölgesinde (Kuzey, Batı ve Güney eyaletlerinde) Valilikler ve Afrika Teknoloji Kenti ile işbirliği yapılarak önceden tespit edilen 12 ayrı kasabada yaşayan 20.000 yoksul...