Haberler

05 Kasım 2013

Karayip Ülkelerinden Saint Lucia'ya Ambulans Desteği

Karayip ada ülkelerinden Saint Lucia’ya Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen ambulans Saint Lucia İtfaiye Departmanına teslim edildi.

TİKA Latin Amerika Bölgesi’ndeki faaliyetlerine devam ediyor. Brezilya, Şili, Kolombiya, Arjantin ve Küba’nın da içerisinde olduğu birçok bölge ülkesiyle işbirliği ve proje çalışması yürüten TİKA, faaliyetlerini Karayip ada ülkelerinden Saint Lucia’ya yapılan ambülans temini ile sürdürüyor.

Saint Lucia İtfaiye Departmanı’nda kullanılmak üzere TİKA tarafından temin edilen ambulans düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Türkiye’nin Saint Lucia Fahri Konsolos adayı Victor Poyotte, Saint Lucia Adalet, İçişleri ve Savunma Bakanı Hon. Philip La Corbinere, Saint Lucia İtfaiye Departmanı Başkanı Leslie Fontinelle ve yetkililer katıldı. Düzenlenen törende Türkiye’nin Saint Lucia Fahri Konsolos adayı Poyotte ambulansın anahtarlarını Saint Lucia Adalet, İçişleri ve Savunma Bakanı Corbinere’ye teslim etti.

Karayip ülkelerinin bir araya gelerek oluşturdukları Karayip Topluluğu (CARICOM) ve Doğu Karayip Ülkeleri Teşkilatı (OECS) üyesi olan St. Lucia’ya TİKA tarafından yapılan hibeye teşekkür eden yetkililer söz konusu işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundu.

Sonraki Haber

Gabon'da Yapılacak Olan İmam Hatip Lisesi'nin Protokolü İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Gabon Yüksek İslam Konseyi işbirliğinde Gabon’da yapılacak olan imam hatip lisesi protokolü imzalandı. Gabon’da yapılacak olan İmam Hatip Lisesi için, TİKA’da düzenlenen törenle TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat...