Haberler

05 Aralık 2014

Karadağ'ın Plav Şehrinde Engelliler Oyun Parkı Hizmete Açıldı

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Karadağ’ın güney doğusunda yer alan Plav şehrindeki LİPA Engelliler Merkezi’nde yaptırılan Engelliler Oyun Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Plav Belediyesince 2011 yılında hizmete açılan ve bölgede engellilere yönelik eğitim hizmeti veren tek merkez konumundaki LİPA Engelliler Merkezi Müdürlüğü’nde eğitim gören engelli çocukların bedensel aktivitelerini gerçekleştirebilmeleri için yaptırılan engelliler oyun parkının açılışı, bölge halkı ve engellilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde açıklamalarda bulunan TİKA Podgoritsa Program Koordinatörü Mustafa Yazıcı, engellilere acıyarak değil onları anlamaya çalışarak yaklaşmanın önemine vurgu yaparak, toplumun bütün fertlerinin engellilerin hayatını kolaylaştıracak tedbirler alması gerektiğini belirtti. Merkezde eğitim alan engelli çocukların bedensel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla bu özel parkın hazırlandığını belirten Koordinatör Yazıcı, engellilerin sosyal hayata katılımlarını ve diğer engelsiz insanlarla eşit şartlarda yaşam sürmelerine yardım etmeyi amaçladıklarını kaydetti. Dünya engelliler gününde böyle anlamlı bir hediyeyi vermekten dolayı duydukları mutluluğu da dile getiren TİKA Podgoritsa Program Koordinatörü Yazıcı, projede katkısı olan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Bölge belediye başkanları, engelli merkezi müdürleri ve Bakanlıkların temsilcilerinin de hazır bulunduğu tören sonrasında, Plav Kültür Merkezi’nde engellilerin de yer aldığı piyes ve oyunlar sergilendi.

 

Sonraki Haber

Senegal'e Ebola Salgını ile Mücadelede Tıbbi Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Senegal’de Sağlık Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren ve Sağlık Bakanlığı tarafından Senegal’de Ebola sagını ile mücadele merkezi olarak belirlenen Dakar Fann Hastanesine tıbbi malzeme desteğinde bulundu. TİKA, Senegal’de gerçekleştirdiği...