Haberler

27 Ağustos 2013

Karadağ'da Yeniden İnşaa Edilen Bioçe Camii Hizmete Açıldı

Osmanlı mirasının korunması kapsamında, 16. yüzyılda inşa edilen ve 1912 Balkan Savaşlarında yıkılan Bioçe Cami Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yeniden inşa edilerek hizmete açıldı.

Podgorica ile Rojaye arasında yer alan ana karayolu üzerinde, yıllık ortalama 300 bin kişinin geçiş güzergahındaki tek cami olan Bioçe camii, nüfusunun yüzde 42’sini müslümanların oluşturduğu Byelo Polye Belediye sınırları içerisinde bulunuyor.

Yapım işi tamamlanan Bioçe Cami düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bölge halkının yoğun ilgi gösterdiği açılış törenine, Karadağ Başbakan Yardımcısı Rafet Husoviç, TİKA yetkilileri, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Karadağ Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Özdemir, Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday, Karadağ İslam Birliği Bölgesel temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşan Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç, Karadağ’daki Osmanlı mirasının korunmasının önemine vurgu yaparak, Karadağ’daki faaliyet ve desteklerinden dolayı TİKA’ya müteşekkir olduklarını ifade etti. Karadağ’da eğitim, sağlık, kültür ve tarihi eserlerin restorasyonu alanlarında pek çok çalışmalar yapan TİKA, Bioçe caminin yüz yıl sonra yeniden hayat bulmasına katkı sağladı.

Sonraki Haber

Kudüs ve Ramallah'da Klasik Türk Müziği Konserleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından, Filistin Kültür Bakanlığı işbirliği ile kültür ve sanat alanında iki ülke halkı arasında köprü olacak örnek ve güzel bir proje olan Klasik Türk Müziği konserleri Kudüs ve Ramallah’da düzenledi....