Haberler

16 Kasım 2013

Karadağ'da Sirena Engelliler Eğitim Merkezi Hizmete Açıldı

Karadağ’da, tadilatı ve donanımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından tamamlanan Sirena Engelliler Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Karadağ’ın güneyinde yer alan ve çoğunluğunu Müslüman Arnavutlar’ın oluşturduğu Ulçin şehrindeki tek engelli merkezi olan Sirena Engelliler Eğitim Merkezi, TİKA tarafından tadilat ve donanımı tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi. 

Açılış törenine Karadağ Çalışma ve Sosyal işler Bakanı Predrag Boşkoviç, TİKA Podgoritsa Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Mustafa Yazıcı, Türkiye Cumhuriyeti Podgoritsa Büyükelçiliği Müsteşarı Hakan Özdemir, Ulçin Belediye Başkanı Nazif Cungu ile engelliler merkezi yönetici ve öğretmenleri katıldı.

TİKA Podgoritsa Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Mustafa Yazıcı, açılışta yaptığı konuşmada; toplumdaki engellilerin sosyal hayata kazandırılması ve yeterli eğitimi almalarının sağlanması hususlarının önemine değindi. TİKA olarak bu tür sosyal projelere bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da destek vermeye devam edeceklerini belirten Koordinatör Yazıcı, engelliler merkezinin daha modern şart ve imkânlarla hizmet etmesine katkı sağlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını kaydetti. TİKA Podgoritsa Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Yazıcı, merkezin yenilenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Karadağ Çalışma ve Sosyal işler Bakanı Boşkoviç ise Karadağ’ın tüm şehirlerinde modern engelliler eğitim merkezleri kurma çalışmaları yaptıklarını belirterek, en kısa zamanda bu çalışmaları sonuçlandırmak istediklerini ifade etti. TİKA’nın bu çalışmalara önemli bir destek sağladığını ifade eden Bakan Boşkoviç, eğitime yaptığı tüm katkılardan dolayı TİKA’ya çok teşekkürlerini iletti.

Tören, Ulçin Belediye Başkanı ve Engelliler Merkezi Müdürü’nün teşekkür konuşmalarının ardından açılışın gerçekleştirilmesiyle sona erdi.

Sonraki Haber

Kamerun'da Foumban Belediyesi'ne Tarım Ekipmanı Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kamerun’da Foumban Beldesi’nde, yaklaşık 300 aileye tarım ekipmanı, tohum ve gübre desteğinde bulunuldu. Kamerun’da nüfusunun yüzde 85’i Müslüman olan Foumban beldesinde, yaklaşık 300 aileye TİKA’nın katkılarıyla tarım ekipmanı,...