Haberler

08 Temmuz 2013

Karadağ'da Sağlık Alt Yapısının İyileştirilmesine Devam Ediliyor

Karadağ’da sağlık altyapısının iyileştirilmesine yönelik Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından hazırlanan proje kapsamında Karadağ’ın Bar Belediyesine bağlı Ostros Beldesindeki Ostros Sağlık Ocağı’nın onarımı ve tıbbiekipman donanımı gerçekleştirildi.

Sağlık sektörünün altyapı ve ekipman ihtiyacının oldukça fazla olduğu Karadağ’da 1970’li yıllarda yapılan ve hiç tadilat görmeyen binalarda sağlık hizmeti sunulmaya çalışılıyor. Ostros Beldesi Güney Bölgesi’nin Karadağ tarafında kalan kesiminde nüfusun tamamına yakını Müslüman Arnavutlardan oluşuyor. Bar Belediyesi’nden yaklaşık olarak 40 kilometre uzaklıkta bulunan daha çok yaşlıların yaşadığı ve yaklaşık 2 bin kişinin ikamet ettiği bir yer olan Ostros Beldesi, iklim koşulları ve iş alanlarının bulunmaması sebebiyle sürekli göç veriyor.

Bu kapsamda TİKA tarafından 1978 yılından bu yana tadilat görmeyen ve ekipman eksiği olan Ostros Sağlık Ocağı’nın onarım ve donanımı gerçekleştirildi. Onarımı ve donanımı tamamlanan Ostros Sağlık Ocağı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, Karadağ Sağlık Bakanı Bobo Radunoviç, Sağlık Fonu Müdürü Kenan Hrapoviç, Bar Belediye Başkanı JarkoPaviçeviç, TİKA yetkilileri ve Sağlık Ocağı yetkilileri katıldı. Karadağ Sağlık Bakanı Bobo Radunoviç törende yaptığı konuşmada son bir ayda TİKA projelerinin açılışlarında sıklıkla yer aldığını söyledi. Karadağ Sağlık Bakanı Radunoviç, TİKA’nın direkt halka yönelik yapmış olduğu projelerle Karadağ’a verdiği destek dolayı teşekkürlerini sundu.

Yapıldığı günden bu yana hiç tadilat görmeyen Ostros Sağlık Ocağı’nın yeni halini gören vatandaşlar TİKA’ya teşekkür etti. Ayrıca sağlık ocağının yapıldığını duyan Fransa’daki Karadağlı vatandaşlar da kendi aralarında topladıkları parayla Ostros Sağlık Ocağı’na ambulans aldılar.

Sonraki Haber

TİKA, Makedonya'da Faaliyetlerine Devam Ediyor

Makedonya Cumhurbaşkanı Gorge Ivanov çeşitli temaslarda bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Balkanlar’da bulunan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanı Dr. Serdar Çam ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Ohri Yazlık Köşkü’nde gerçekleşen görüşmeye, TİKA Başkanı...