Haberler

30 Eylül 2013

Karadağ'da Polis Eğiticilerinin Eğitimi Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nün işbirliğinde yürütülen “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği” projesi kapsamında, Karadağ’ın çeşitli şehirlerinde görevli üst düzey polis müdürlerine “Polis Eğiticilerinin Eğitimi” konusunda eğitim verildi.

TİKA organizasyonuyla gerçekleştirilen proje kapsamında, Emniyet Müdürlüğü’nden görevlendirilen 2 uzman tarafından Danilograd şehrinde bulunan Karadağ Polis Akademisi’nde, Karadağ Emniyet Müdürlerinden oluşan 16 kişilik kursiyer grubuna “Polis Eğiticilerinin Eğitimi” konulu iki haftalık bir eğitim programı düzenlendi. Eğitim programının tamamlanmasının ardından Karadağ Polis Akademisi’nde düzenlenen sertifika törenine, Karadağ Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nikola Yanyuşeviç, Polis Akademisi Başkanı Tanja Tripoviç ve TİKA yetkilileri katıldı.

Karadağ Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Yanyuşeviç, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Emniyeti ile Karadağ Emniyeti arasındaki işbirliğinin çok güzel bir noktaya geldiğini ve Türk polisinin tecrübelerinin Karadağlı polislere aktarılmasının Karadağ için çok önemli olduğunu belirtti. Karadağ Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Yanyuşeviç, ilki tamamlanan polis eğitim işbirliği projesi için ülkesi ve Karadağ Emniyet Müdürlüğü adına Türkiye’ye teşekkür etti. Organizasyonu gerçekleştiren TİKA ile geçmişte önemli işbirliği projeleri gerçekleştirildiğini de kaydeden Karadağ Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Yanyuşeviç, bu ve bundan sonra gerçekleştirilecek olan eğitim programları ile bu işbirliğinin daha da ileriye taşınmasından dolayı büyük heyecan duyduklarını vurguladı.

Kursiyerler adına söz alan Emniyet Müdürü Saşa Boyaniç, verilen eğitim sayesinde Karadağlı mevkidaşlarıyla çok güzel paylaşımlarda bulunduklarını ve değerli bilgiler edindiklerini kaydetti. Emniyet Müdürü Boyaniç, verilen eğitimin Karadağ Polis Teşkilatının daha da ileriye taşınması için çok önemli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından kursu başarıyla tamamlayan 16 Emniyet Müdürü’nün sertifikalarını almasıyla tören sona erdi.

Sonraki Haber

Makedonya'da Pirinç Kalitesini ve Üretimini Geliştirme Projesi'nin İlk Etabı Tamamlandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Makedonya Cumhuriyeti Tarım, Ormancılık ve Su Ekonomisi Bakanlığı işbirliğiyle uygulanan Makedonya’da Pirinç Kalitesini ve Üretimini Geliştirme Projesi’nin ilk etabı başarılı bir şekilde tamamlandı. TİKA ve Makedonya Cumhuriyeti Tarım,...