Haberler

23 Ocak 2013

Karadağ'da Hastalar TİKA Tarafından Hibe Edilen Kar Kızakları ile Kurtarılıyor

Karadağ Cumhuriyeti’nde Kolaşin Belediyesine yaklaşık olarak 40 km uzaklıkta bulunan, daha çok yaşlıların yaşadığı 500 ailenin ikamet ettiği bir yer olan Gornja Moraça iklim koşulları ve iş alanlarının bulunmaması sebebiyle sürekli göç veriyor. Sağlık konusunda önemli ihtiyaçları olan beldede faaliyet gösteren sağlık merkezinde haftanın üç günü hizmet veren 11 doktor ve 5 yardımcı sağlık personeli bulunuyor.

Kolaşin Belediye Başkanı ve Kolaşin Sağlık Merkezi Müdürü Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nı ziyaret ederek; Karadağ’ın kuzey bölgesinde Gornja Moraça Beldesinde yaklaşık 500 aileye hizmet veren bir Sağlık Merkezleri olduğunu, bu merkezin 25 yıldır hiç tamir görmediğini, yoğun kış şartlarının yaşandığı bölgede hastaya ulaşımın neredeyse imkansız olduğunu bu sebeple merkezin onarımı ile hasta nakillerinde kullanılmak üzere bir adet Kar Kızağı Aracı alımı konusunda destek talebinde bulundu.

TİKA tarafından kar kızağı (ilkyardım kızağı) alınarak yetkililere teslim edildi. Teslim töreninden 3 gün sonra Kolaşin yakınlarında bulunan bir manastırda hastalanan din adamları bu kızak sayesinde kurtarıldı ve hastaneye ulaştırıldı. Basında bu konuda yer alan haberlerde TİKA’nın vermiş olduğu destekten de söz edilmiştir.

Sağlık merkezinin tadilat çalışmalarına ise 2013 yılı yaz döneminde başlanılması planlanıyor.

Sonraki Haber

Türkiye, Kuzey Koreli Yetimleri Unutmadı

2012 Temmuz ve Ağustos aylarında Kuzey Kore’de ülke genelinde yaşanan şiddetli yağışların ardından 8.600 ev kullanılamaz hale geldi. 43 binden fazla ev hasar gördü. 212 binden fazla Koreli evsiz kaldı. Çok sayıda insanın hayatını kaybetti....