Haberler

08 Kasım 2013

Karadağ'da Eğitime Destek Devam Ediyor

Karadağ’ın kuzeyinde yer alan Biyelo Polye şehrine bağlı Bistrica köyündeki Vuk Karadziç İlkokulu’nun ısıtma sistemlerinin kurulumu Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

TİKA tarafından Karadağ’da eğitim destek projelerinden birisi daha tamamlanarak hizmete açıldı. Karadağ’ın kuzeyinde yer alan Biyelo Polye şehrine bağlı Bistrica köyündeki Vuk Karadziç İlkokulu’nun ısıtma sistemleri TİKA’nın gerçekleştirdiği projeyle tamamlandı. Vuk Karadziç İlkokulu’nun ısıtma sistemleri düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Törene, Karadağ Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nika Celyoşay, Biyelo Polye Belediyesi Meclis Başkanı Cemal Lyuşkoviç, Vuk Karadziç İlkokulu Müdürü Cemal Zoronyiç, TİKA yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vuk Karadziç İlkokulu Müdürü Zoronyiç açılışta yaptığı konuşmada, okulun inşa edilmesinden bu yana okula yapılan en büyük ve en faydalı yatırımın bu ısıtma sistemi olduğunu belirtti. Vuk Karadziç İlkokulu Müdürü Zoronyiç, bölgede yaşayan ailelerin hayal ettikleri bu projenin hayat geçirilmesini okulun ikinci doğum günü olarak kaydedeceklerini söyledi. TİKA’nın hayallerindeki bir projeyi gerçekleştirdiğini ifade eden Vuk Karadziç İlkokulu Müdürü Zoronyiç, Karadağ Milli Eğitim Bakanlığı ve Biyelo Polye Belediyesine de söz konusu projeye katkıda bulundukları için teşekkür etti.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celyoşay ise TİKA’nın her alanda olduğu gibi eğitim alanında da Karadağ’a yaptığı katkılardan dolayı müteşekkir olduklarını belirtti. Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Celyoşay, eğitim projelerinde TİKA ile beraber çalışmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifade etti.

Biyelo Polye şehrine bağlı Bistrica köyündeki Vuk Karadziç İlköğretim Okulu halen 160 öğrencisi ve 30 öğretmeni ile hizmet veriyor.

Sonraki Haber

Sudanlı Çiftçilere Tohum ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Sudan’ın Darfur bölgesinde yaşayan çiftçilere geliştirilmiş tohum ve ekipman desteğinde bulunuldu. TİKA, Sudan’ın Darfur Bölgesi’nde eyalet valilikleri ve Afrika Teknoloji Kenti işbirliği ile tespit edilen köylerde yaşayan çiftçilere...