Haberler

17 Aralık 2012

Karadağ'da Bulunan Kazım Beg Camii'ne TİKA Desteği

1906-1909 yılları arasında İşkodra Vali yardımcısı, İşkodra Tümen Kurbay Başkanı ve Tuzi İlçesi Kaymakamı olarak görev yapan Kazım Beg (Kazım Dirik) tarafından Osmanlı Padişahı 5. Mehmed’in emriyle Karadağ’ın Tuzi şehrinde bir okul ve bir cami inşa edildi. Zamanın ve fiziki şartların yıpratıcılığına rağmen bugüne kadar ayakta kalmayı başaran cami Podgorica ve yakın çevresinde ibadete açık birkaç camiden biri olarak biliniyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kazım Beg Camiinin çevre düzenlemesi yapıldı ve dış cephesine bakım çalışması yapıldı.

TİKA’dan Cami İle Aynı Bahçede Bulunan Yurt Binasına Donanım Hibesi

Cami ile aynı avlu içinde yurt binası bulunuyor. 40 öğrenci kapasiteli yurt kreş olarak kullanıldığında 30 çocuğa hizmet veriyor. Yurt binasının çevre düzenleme çalışması TİKA tarafından yapıldı. Ayrıca yurdun 3 adet sınıfına bilgisayar, bilgisayar masası ve dolaplardan oluşan donanım hibesi gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Azerbaycan'da Tarımsal Kalkınmaya Destek

Azerbaycan Devlet Programı kapsamında; ülkede üretimi yapılan ekmeklik buğdayın yeterli duruma getirilmesi için Ağcabedi ve Beylagan bölgelerinde belirlendi Yaklaşık 4.800 hektar büyüklüğündeki alanda özel pilot tarım işletmelerinin oluşturulmasıkararlaştırıldı. Söz konusu işletmelerde ileri teknoloji ile kaliteli...