Haberler

02 Aralık 2014

Karadağ'da Bistritsalı Çiftçilere Meyve Fidanı Dağıtımı Gerçekleştirildi

Karadağ Tarım Bakanlığı işbirliğinde uygulamaya konulan Karadağ’da Meyveciliğin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Karadağ’ın Byelo Polye şehrine bağlı Bistritsa Beldesinde yaşayan 54 çiftçi aileye 5.000 meyve fidanı dağıtımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.

Karadağ’ın tarım potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla başlatılan proje çerçevesinde, alanda yapılan çalışmalarla meyve üretimi yapmak üzere belirlenen çiftçilere, Tarım Fakültesi öğretim görevlilerince fidan yetiştirme eğitimleri verildi. Verilen eğitim programının ardından bölgenin toprak kalitesi ve iklim koşullarına uygun olarak belirlenen elma ve armut çeşitlerinden oluşan fidanlar düzenlenen törenle çiftçilere dağıtıldı.

Törende konuşan TİKA Podgoritsa Koordinatörü Mustafa Yazıcı, projenin devamında fidan dağıtımı yapılan çiftçilere gerekli zirai ilaçlama desteğinin de verileceğini belirterek, projenin önümüzdeki yıl Bjelo Polye, Rojaye ve Plav bölgelerinde de yaygınlaştırılarak sürdürüleceğini kaydetti. Projenin bölge ekonomisin canlanması ve köyden şehre göçün önlenmesi amacıyla gerçekleştirildiğini ifade eden TİKA Podgoritsa Koordinatörü Yazıcı, mikro düzeyde bölge halkının makro düzeyde ise ülke ekonomisinin kalkınmasına destek sağlamayı hedeflediklerini söyledi.

Karadağ Tarım Bakanlığı yetkililerinin de hazır bulunduğu tören sonrasında, fidanlar çiftçilere teslim edildi.

Sonraki Haber

TİKA Desteğiyle Bosna Hersek Genelindeki Camiilere Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Bosna Hersek İslam Birliği işbirliğinde Bosna Hersek genelinde 10’dan fazla şehirde 20 camiinin halılarının yenilenmesi projesi gerçekleştiriliyor. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projeyle Bosna Hersek genelindeki camiilerin kullanış...