Haberler

12 Temmuz 2013

Karadağ'da Berane Emniyet Müdürlüğü Binasının Onarımına Destek Verildi

Karadağ’ın Sancak Bölgesindeki Berane şehrinde bulunan Berane Emniyet Müdürlüğü binasının onarımına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından destek verildi.

Karadağ’da tüm sektörlerde önemli fiziki altyapı eksiklikler bulunuyor. Bu kapsamda 50 yıl öncesinde yaptırılan ve yapıldığı günden bugüne ekonomik krizden dolayı tadilat görmeyen Berane Emniyet Müdürlüğü binasının fiziki altyapısının iyileştirilmesine yönelik olarak başlatılan çalışma ile binanın dış cephesi ile çatı sistemi onarıldı. Ancak kaynak yetersizliğinden dolayı kapı ve pencereleri yaptırılamadı.

İnşaatın tamamlanabilmesi, ısıtma ve izolasyon sıkıntılarının önüne geçilerek daha kaliteli hizmet verilebilecek altyapının oluşturulması için TİKA’dan destek talebinde bulunuldu. TİKA tarafından uygun görülen proje kapsamında Berane Emniyet Müdürlüğü binasının 1 kapı ve 70 penceresi yenilendi. Onarımı tamamlanan Berane Emniyet Müdürlüğü binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Berane Emniyet Müdürlüğünde gerçekleştirilen törene, Karadağ İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Nikola Janjuşeviç, Berane Emniyet Müdürü Veselin Urgoviç, Rojaye Emniyet Müdürü Sadik Şabanoviç, Plav Emniyet Müdürü Dzemal Şabotiç, Emniyet Genel Müdürü Danışmanı Sead Frljuçkiç ve TİKA yetkilileri katıldı. Açılışta açıklamalarda bulunan Karadağ İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Janjuşeviç, Berane Emniyet Müdürlüğü binasının kapı ve pencere sisteminin yenilenmesiyle Berane’nin en güzel binası haline geldiğini ve özellikle kış aylarında enerji tasarrufu için büyük bir katkı sağlanacağını belirtti.

Karadağ’da gerçekleştirdiği projelerle verdiği destekten dolayı TİKA’ya teşekkür eden Karadağ İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Janjuşeviç 2013 yılı Eylül ayında başlayacak olan Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesinden de övgüyle söz etti. Karadağ İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Janjuşeviç söz konusu projeye Karadağ’ın da dahil edilmesinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduklarını belirtti.

Sonraki Haber

Azerbaycan'a Tarım Alanında Danışmanlık Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın danışmanlık desteği verdiği Azerbaycan Ağcabedi ve Beylegan bölgelerinde kurulan özel pilot tarım işletmelerinde hasat dönemi başladı. 2008-2015 yıllarında Azerbaycan’da tarım ürünleri üretiminin artırılmasını teşvik etmek amacıyla ilan edilen, Azerbaycan...