Haberler

19 Haziran 2013

Karadağ Niksic Devlet Hastanesi'ne Tıbbi Cihaz Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Karadağ Niksic Devlet Hastanesi’ne 2 Adet ultrason doppler cihazı temin edildi.

Hasta teşhis ve tıbbi araştırmalar konularında önemli eksikliklerin olduğu Karadağ’da, ülkenin bulunduğu coğrafyanın koşulları sebebiyle hasta nakilleri konusunda da büyük sorunlar yaşanıyor. Bu kapsamda Karadağ’da, TİKA tarafından mevcut sorunların hafifletilmesi için sağlık sektörüne yönelik kapasite artırımı projeleri gerçekleştiriliyor.

Karadağ’da 2013 yılının ilk yarısından itibaren sağlık sorunlarının çözümüne önem veren TİKA, ihtiyaca yönelik projeler üretmeye başladı. Bu bağlamda TİKA tarafından Karadağ Nikşiç Devlet Hastanesi’ne 2 adet ultrason/doppler cihaz alımı projesini hayata geçirildi.

Temin edilen cihazlar Karadağ Nikşiç Devlet Hastanesi yetkililerine törenle teslim edildi. Nikşiç Devlet Hastanesinde Ultrason Ünitesinde düzenlenen törene, Nikşiç Hastane Müdürü İlia Aşanin, Nikşiç Hastanesi çalışanları ve TİKA yetkilileri katıldı.

Nikşiç Devlet Hastanesi Müdürü Aşanin, yapılan destekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

Sonraki Haber

Bosna Hersekli Basın Mensuplarının Türkiye Ziyareti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın organizasyonunda, Türk Hava Yolları ve Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğü işbirliğinde Bosna Hersek yazılı, görsel ve internet medyası temsilcilerinden oluşan 26 kişilik heyet Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirdi. TİKA’nın faaliyetlerini...