Haberler

14 Temmuz 2018

Karadağ'da 15 Temmuz Şehitleri İçin Hatim Duası

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında şehitlerimizin anılması ve hain darbe girişiminin anlatılması amacıyla Karadağ’ın Rojaye şehrinde programlar düzenlendi.

İlk programda, Karadağ İslam Birliğin tarafından Sultan II. Murat Camii’nde okunan dualar, şehitlerimizin aziz ruhlarına hediye edildi. Cuma hutbesinde şehitlerimiz ve Türkiye için dualar edildi.

Rojaye Kültür Merkezinde düzenlenen programda; 15 Temmuz hain darbe girişimini anlatan video gösteriminin ardından T.C. Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç ve yerel gazeteci Avdiya Salkoviç’in konuşmacı olduğu panel gerçekleştirildi.

Avdiya Salkoviç konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hedefinin Türkiye olduğunu, darbe girişimine giden sürecin 17-25 Aralık sürecinde başladığını, gezi kalkışması ile devam ettiğini, asıl hedeflenenin ise Türkiye’nin güçlü bir devlet olarak ön plana çıkmasının engellenmesi olduğunu belirtti. Salkoviç konuşmasının devamında; Türkiye’nin son iki yıldır dünyanın en cömert ülkesi olduğunu Myanmar’dan Somali’ye, Filistin’den Bosna’ya dünyanın her yerindeki mazlum ve mağdurlara yardım ettiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bütün ümmet ve Balkanlardaki Müslümanlar için bir umut olduğunu ifade etti.

Karadağ İslam Birliği Başkanı Rıfat Feyziç konuşmasında, hain bir örgütün gerçekleştirdiği darbe girişiminin Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı durdurmayı hedeflediğini, Türkiye’nin son yıllarda gerçekleştirdiği başarılı girişimleri akamete uğratmayı hedeflediğini, Türkiye’nin 3 milyondan fazla Suriyeliyi barındırmakla aslında mazlum ve mağdur milletler için bir iman diyarı olduğunu gösterdiğini belirtti. Feyziç, darbe girişiminin Allah’ın yardımı ve mazlumların duaları ile başarısızlığına uğratıldığını, Türk milletinin büyük bir başarı sağladığını ifade etti.

Türkiye Cumhuriyeti Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip; Türk insanın demokrasi ve milli iradeye sahip çıkmasının bir nişanı olan 15 Temmuz gecesinin 24 Haziran seçimlerinde gerçekleşen %90’a yaklaşan katılım oranı ile birlikte değerlendirildiğinde Türkiye’nin hiç kimseden demokrasi dersi almasına ihtiyacının olmadığının aksine demokrasi havarilerinin Türkiye’deki bu durumu doğru değerlendirmesinin gerektiğini iletti.  Galip; Karadağ devleti ve halkının 15 Temmuz hain darbe girişiminde Türkiye’nin yanında olduklarını, bu desteğin asla unutulmayacağını, Türkiye’ye zarar veren FETÖ’nün diğer ülkelere de zarar vermesinin muhtemel olduğunu, dost ve müttefik ülkelerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğini söyledi.

Son programda, 15 Temmuz gecesinde yaşanan ihanetin fotoğraflarla anlatıldığı “15 Temmuz Fotoğraf Sergisi” açılışı gerçekleştirildi. Karadağ Hükümeti Bakanları, Belediye Başkanları ve Meclis Üyeleri ile yerel halktan oluşan davetliler, düzenlenen programlara yoğun ilgi gösterdi.

 

Sonraki Haber

Somali Türkiye Mezunları Derneği TİKA Tarafından Yenilendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali Türkiye Mezunları Derneğine tadilat ve donanım desteği verdi. Çoğunluğu Türkiye’de lisansüstü düzeyde eğitim aldıktan sonra ülkelerine geri dönen Somalili öğrenciler tarafından 2016 yılında kurulan “Somali Türkiye Mezunları...