Haberler

08 Mart 2019

Karadağ’da Güvenlik Sektöründe Kadın Dünya Konferansı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Emniyet Genel Müdürlüğü ve Karadağ Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Karadağ’ın Budva şehrinde 18 ülkeden 82 katılımcı ile “Güvenlik Sektöründe Kadın Dünya Konferansı” düzenlendi.

Konferansa, Türkiye’yi temsilen, İzmir Emniyet Müdürlüğünde görevli 4. sınıf Emniyet Müdürü Gülden Demiral ve Polis Akademisinde görevli Emniyet Amiri Ayşegül Ilgaz katıldı.

Türk Polis Teşkilatı hakkında genel bilgilendirmenin yapıldığı konferansta, güvenlik sektöründe karşılaşılan sorunlar, bireysel, kurumsal ve toplumsal nedenler başlığında ele alındı.

Polislik mesleğinin direkt olarak suç ve suçluyla mücadeleyi anımsattığı için genellikle erkek işi olarak görüldüğü ancak polisliğin suç ve suçluyla mücadele mesleği dışında suçu önleme, toplumsal düzen ve barışı koruma, duruma göre karar verebilme ve uygulayabilme mesleği de olduğu belirtildi. Özellikle duygusallığı nedeniyle bu meslekte tercih edilmeyen kadın polislere büyük iş düştüğü, toplumdaki bireylerle sağlıklı iletişim kurabilmek, empati yapabilmek, onların dert ve sorunlarıyla birebir ilgilenebilmek erkeklerin yaptığı diğer görevleri de en iyi şekilde yapabilen kadın polislerin layıkıyla başarabileceği görevler olduğu anlatıldı.

Sunum sonunda 15 Temmuz Hain Darbe kalkışmasında şehit olan şanlı şehit kadın polislerimiz de anıldı.

Sonraki Haber

TİKA Projeleriyle Kadınların Güçlendirilmesine Destek Sağlıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Orta Asya'dan Afrika'ya, Balkanlar'dan Latin Amerika'ya dünyanın dört bir yanında hayata geçirdiği projelerle kadınların güçlendirilmesine katkı sağlıyor. TİKA, dünyanın farklı bölgelerinde kadın istihdamının artırılmasına yönelik çok sayıda proje...