Haberler

15 Temmuz 2017

Karadağ’da Eller Türkiye İçin Semaya Kalktı

Dummy Image

Karadağ’ın Rojaye şehrinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteği ile (TİKA) düzenlenen programda 15 Temmuz şehitlerimiz için mevlit okutulurken başka bir programda ise Türkiye için demokrasi nöbeti tutuldu.

Rojaye’de şehitlerimiz için mevlit

TİKA tarafından Karadağ’ın Rojaye şehrinde 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan vatandaşlarımız için mevlit programı düzenlendi.

Karadağ’ın Sancak Bölgesinde yer alan ve nüfusunun tamamını Boşnakların oluşturduğu Rojaye şehrinde bulunan Sultan II. Murad Camii’nde 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit olan 249 vatandaşımız için indirilen hatimlerin duası yapılarak mevlit okutuldu.

Programa T.C. Karadağ Büyükelçisi Serhat Galip, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç, Rojaye Belediye Başkanı Ejup Nurkoviç, Türkiye Karadağ Din Hizmetleri Müşaviri Tevfik Yücesoy, Karadağ İslam Birliği yetkilileri, Rojaye halkı ve TİKA yetkilileri katıldı.

Büyükelçi Serhat Galip konuşmasında vatan hainlerinin o gece kanlı bir darbe girişiminde bulunduklarını ve amaçlarının  Türkiye'nin, Türk halkının ve demokrasinin parlak geleceğini yok etmek olduğunu belirerek 15 Temmuz gecesi tüm  Türkiye'nin birlik ve beraberlik sergilediğini söyledi. O gece şehit düşenlerin ve gazi olanların cesaretleri ve sadakatleriyle adlarını tarihe yazdırdıklarını kaydeden Galip, "Onlar şüphesiz gönlümüzde ayrı bir yere sahip olacaklar." ifadesini kullandı.

Büyükelçi Galip “Darbe girişiminin yaşandığı o günden bugüne kadar bize destek veren Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç’e, Karadağ İslam Birliği mensuplarına ve Türkiye için dua eden herkese teşekkür borcumuz var.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Karadağ  İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç de 15 Temmuz'da onurları, vatanları, demokrasi ve değerleri uğruna şehit olanlar için hatim duası okunduğunu belirtti.

Feyziç, Karadağ genelindeki tüm camilerde cuma hutbelerinin 15 Temmuz'a atfedildiğini belirterek "Geçen yıl 15 Temmuz'da gerek coğrafi anlamda, gerekse kültür ve gelenekler bakımından bize en yakın Müslüman ülkesi olan Türkiye, FETÖ’nün darbe girişimi ile ele geçirilmek istendi ancak Türk halkı demokrasiye ve ülkesine sahip çıktı. Sürekli demokrasiden bahseden uluslararası kurumların Türk halkını bu başarısından dolayı ödüllendirmesi gerekirdi." diye konuştu.

Program şehitlerimiz için duaların okunması ve Cuma namazının eda edilmesi ile son buldu.

Rojaye’de Türkiye için demokrasi nöbeti tutuldu

Sultan II. Murat Camisinde eda edilen Cuma namazı sonrası Rojaye meydanında bir araya gelen Rojaye halkı, ellerinde Türk bayrakları ve üzerinde "15 Temmuz'u unutmadık, unutturmayacağız" yazılı pankart ile şehir meydanında toplanarak mehter marşı ve dombra eşliğinde Türkiye için demokrasi nöbeti tuttu.

Programa Büyükelçi Serhat Galip, Karadağ İslam Birliği Başkanı Rifat Feyziç, Rojaye Belediye Başkanı Ejup Nurkoviç, Türkiye Karadağ Din Hizmetleri Müşaviri Tevfik Yücesoy, Karadağ İslam Birliği yetkilileri, Rojaye İzci Kulübü, Rojaye halkı ve TİKA yetkilileri katıldı.

Program 15 Temmuz hain darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için saygı duruşu ve duaların okunması ile sona erdi.

Sonraki Haber

​Sırbistan’da 15 Temmuz Demokrasi Parkı Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sırbistan Sancak Bölgesi’nin en büyük  şehirlerinden Novi Pazar’ın merkezinde,  900 m²’lik alanda 15 Temmuz Demokrasi Parkı inşa edildi. Parkın açılışına Sırbistan Başbakan Yardımcısı Rasim Ljajic, T.C. Belgrad...