Haberler

20 Ağustos 2013

Kamerunlu Gençler Türkçe Öğrenecek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Association Camérounaise pour la Culture et l’Education Derneği işbirliğinde Kamerun’un başkenti Yaoundé ki eğitim merkezine bilgisayar sınıfı kuruldu.

2010 yılından bu yana Kamerun’da çalışmalarını sürdüren Association Camérounaise pour la Culture et l’Education Derneği, başkent Yaoundé’de gönüllülük esasına dayalı olarak gençlere eğitim veriyor. Ayrıca söz konusu dernek Türkiye’ye yönelik kültürel faaliyetlerinde bulunuyor.

Association Camérounaise pour la Culture et l’Education Derneği’nin, öğrencilerin gelecekte kendi imkânları ile ayakta durmalarını ve yetişkin bir birey olarak topluma kazandırılmalarına yönelik çalışmalara katkıda bulunmak üzere TİKA desteğiyle bir bilgisayar sınıfı oluşturuldu. Böylece, Türkçe’nin de bir yabancı dil olarak öğretilmesi hedefleniyor. Eğitim merkezindeki öğrencilerin yeme-içme ve barınma ihtiyaçları da dernek tarafından karşılanıyor.

Kamerun ve Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda giderek daha olumlu bir havaya girmesine sivil toplum kuruluşları büyük katkı sağlıyor. Türkiye Yaoundé Büyükelçiliği de, bu anlayışın bir tezahürü olarak, TİKA tarafından eğitim merkezine kazandırılan bilgisayar sınıfının açılışına katıldı. Türkiye Yaounde Büyükelçiliği yetkilileri TİKA tarafından gerçekleştirilen projenin önemini vurgulayarak, dernek yetkililerine teşekkür etti. Yetkililer benzer işbirliğinin devamı temennisinde bulundular.

TİKA tarafından donatılan enformatik sınıfı sayesinde her yıl çok sayıda öğrenci yabancı dil olarak Türkçe eğitimi alacak. Proje çerçevesinde öğrencilerin bilgisayar eğitimine tabi olması ve ilgili bakanlıkla işbirliğinde sertifika alarak meslek hayatına kazandırılmaları hedefleniyor.

Sonraki Haber

Afganistan'da Eğitim ve Sağlık Alanındaki Faaliyetler Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı 2005 yılından bugüne kadar, Afganistan’da farklı sektörlerde gerçekleştirdiği 700’ün üzerinde projeyle, Afganistan’ın yeniden imarına büyük katkı sağlıyor. Türkiye, Afganistan’ın yeniden imarı için donör ülke olarak sosyal altyapılar ve hizmetler,...