Haberler

18 Kasım 2013

Kamerun'da Foumban Belediyesi'ne Tarım Ekipmanı Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kamerun’da Foumban Beldesi’nde, yaklaşık 300 aileye tarım ekipmanı, tohum ve gübre desteğinde bulunuldu.

Kamerun’da nüfusunun yüzde 85’i Müslüman olan Foumban beldesinde, yaklaşık 300 aileye TİKA’nın katkılarıyla tarım ekipmanı, tohum ve gübre temin edildi. Foumban Belediye Başkanlığı ile işbirliğinde geçimini tarımsal faaliyetlerden sağlayan ailelere çeşitli zirai gübre, ilaç ve sebze tohumunun yanı sıra, el arabası, kürek ve ilaçlama makinesinden oluşan malzemelerin dağıtımı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Törene, TİKA yetkilileri, Foumban Belediye Başkanı Adamou Ndam Njoya ve çok sayıda vatandaş katıldı. Foumban Belediye Başkanı Njoya törende yaptığı konuşmada Türkiye’nin son dönemde Kamerun’da gerçekleştirdiği projelerden duyduğu memnuniyeti ifade etti. Foumban Belediye Başkanı Njoya, desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Türk Büyükelçiliği ile de iyi ilişkiler içinde bulunan Foumban Belediyesi’nin kapasitesinin artırılmasına yönelik TİKA tarafından hayata geçirilecek faaliyetlerin, Türkiye ve Kamerun arasındaki ikili ilişkilerin artırılmasına önemli katkı sağlaması hedefleniyor. TİKA heyeti, tarım ekipmanı dağıtımı vesilesiyle bulunduğu Foumban’da, yakın zamanda yapımına başlanan ve halen devam eden su kuyusu açma çalışmalarını da yerinde inceledi.

Arazi yapısının elverişsiz olması nedeniyle yavaş ilerleyen Foumban beldesindeki 3 su kuyusunun yanı sıra, Ngaundere bölgesinde yapımı planlananlarla birlikte, bu yılsonuna kadar TİKA tarafından Kamerun’da toplam 10 su kuyusu açılmış olacak.

Sonraki Haber

Myanmar Tarım Bakanlığı'na Traktör ve Tarım Ekipmanları Desteği

Güney Asya ülkelerinden Myanmar’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından temin edilen 4 adet traktör ve çeşitli tarım ekipmanları Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun katıldığı törenle Myanmar Tarım Bakanlığı’na teslim edildi. TİKA tarafından, iş gücünün...