Haberler

20 Mart 2017

Kamerun’da Kardeş Belediyenin Okuluna TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kamerun’un başkenti Yaounde’de bulunan Mfou İlköğretim Okulu’na donanım desteğinde bulundu.

Kamerun’un başkenti Yaounde’deki Mfou ve Ankara’da Pursaklar Belediyeleri’nin kardeş belediye ilan edilmesinin ardından, TİKA, Mfou İlköğretim Okulu’na iki derslik ve ortak kullanım alanı inşaatı tamamlanarak sınıfların donanımını gerçekleştirdi.

Kamerun İlköğretim Bakanlığı’na bağlı olan ve 1951 yılında kurulan okulda halihazırda yetersiz kalan üç sınıfa ek TİKA tarafından inşa ettirilen iki sınıfla toplamda beş sınıf bulunup,  altı öğretmenin eğitim verdiği okulda, 150 öğrenci öğrenim görüyor.

Yapılan inşaat ve donanım kapsamında, Pursaklar ile kardeş belediye statüsünde olan Mfou’daki çocukların eğitim şartlarının iyileştirilmesine katkı sağlanmış olup, kardeş belediye olgusu ve iki ülke arasındaki dostluk pekiştirildi. 

Sonraki Haber

TİKA Tarihe Tanıklık Eden Eserleri Ustalıkla Restore Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, (TİKA) dünyanın dört bir yanında tarihe tanıklık eden eserleri büyük bir titizlikle restore etmeye devam ediyor. Osmanlı dönemine ait eserlerin onarım ve yenilenmesi çalışmaları kapsamında, TİKA'nın yürüttüğü prestijli çalışmalar arasında, Türkiye ile...