Haberler

11 Ocak 2013

Kalkınma İşbirliği Projelerinde Yeni Bir Ülke: Gabon

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 6-8 Ocak 2013 tarihleri arasında Orta Afrika ülkelerinden Gabon’a düzenlediği ve geniş bir heyet katılımıyla gerçekleştirilen resmi ziyaret Gabon tarihinin en büyük diplomatik ev sahipliği anlamına da geliyor. Bu gezi boyunca Başbakanımıza eşlik eden Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) yetkililerinden oluşan bir heyet, Gabon’da muhtemel işbirliği imkan ve modalitelerini araştırdı ve çeşitli Gabon makamları ile görüşmelerde bulundu.

Bu çalışmalar çerçevesinde, 1.5 milyon kişinin yaşadığı Gabon’da nüfusun % 5 ila % 10’unu oluşturan ve çoğunluğu başkent Libreville’de ikamet eden Gabon Müslüman topluluğunun resmi temsilcisi olan ve dini konularda önderlik işlevine sahip olan Gabon Yüksek İslam Konseyi ile yapılan bir dizi görüşme sonucunda Gabonlu Müslümanların dini, sosyal ve eğitim ihtiyaçlarına cevap verecek niteliği ve niceliği haiz kurumsal kapasitenin güçlendirilmesinin yararlı olacağı tespit edildi.

Bu doğrultuda, anılan Konsey’in faaliyet kapasitesinin geliştirilmesi amacıyla Başkanlığımızca Konsey merkez binasına 12 adet bilgisayar, bir adet çok fonksiyonlu yazıcı, dört yazıcı, bir projektör cihazı ve projeksiyon ekranı temin edilmiş ve TİKA Başkanı Dr. Serdar ÇAM ve TİKA heyeti mensuplarının katıldığı bir törenle Konsey yetkililerine teslim edildi. Tören Gabon basını tarafından da ilgiyle takip edildi.

TİKA Başkanlı Gabon’da basın mensuplarıyla yaptığı görüşmede Türkiye’nin Afrika’daki çalışmalarını ve TİKA’nın kıtada başlattığı kalkınma işbirliği merkezli projelerinden bahsetti.

Sonraki Haber

Gazzeliler Türkçe Öğreniyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gazze’nin kalkınması için sosyal alt yapı ve kültürel işbirliği projeleri yapmaya devam ediyor. TİKA tarafından Gazze Şeridinin en büyük kütüphane ve kültür binasında Türkçe Öğretim Merkezi açıldı. Gazze...