Haberler

16 Ocak 2018

Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı Spor Salonu Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı Polis Komutanlığı’nda çalışan 1000 polisin daha iyi koşullar da hizmet verebilmeleri için spor salonu kurdu.

Havaalanında hizmet veren güvenlik personelleri çok zor bir ortamda 24 saat görev yapmakta ve herhangi bir sportif aktivite yapacak imkan ve araçlardan yoksun olması nedeniyle çalışanlar belirli bir zamandan sonra verim ve motivasyon kaybına uğramaktaydı. TİKA, havaalanı çalışanlarının daha iyi hizmet verebilmeleri ve sağlıklarını koruyup dinç bir şekilde ayakta durabilmeleri için atıl durumda olan bir binayı, aynı anda 80 kişinin spor yapabileceği bir spor salonuna dönüştürdü.

Spor salonuna ek olarak çalışanların dinlenebileceği bir yeşil alan ve nöbet tutan polislerin de soğuk ve sıcak havalardan kendilerini koruyabileceği bir nöbetçi kabini de projeye dâhil edildi. Kadın polislerinde belirli saatlerde spor yapabileceği merkezin açılışına Afganistan İçişleri Bakanlığı Birinci Yardımcısı Canan Barikzai, TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Ali Özgün Öztürk, Kabil Havaalanı Komutanı General Hazım Stanekzai, havaalanı çalışanları, havayolu şirketlerinin temsilcileri katıldı.

Açılışta konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı Barikzai, Türkiye ile Afganistan arasındaki tarihi ilişkilerden bahsederek, Afganistan’ın ilk Askeri Lisesinin Türkiye tarafından kurulduğunu ve halen askeriyede kullandıkları birçok terimin Türkçeden gelmiş olduğunu, Türkiye’nin yardımları ve işbirliklerinden dolay teşekkür etti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin Afganistan’a yapmış olduğu yardımları saygıyla anarak, havaalanı içerisinde yapılmış olan projelerle ilgili kısa bilgi sunan Havaalanı Polis Komutanı General Hazım Stanekzai, bine yakın görevlinin hizmet verdiği havaalanı polis komutanlığında, hem sosyalleşmeye hem de polislerin psikolojik ve fiziki açıdan göreve daha verimli bir şekilde hazırlanabilecekleri bir merkezin TİKA tarafından sağlandığını söyleyerek tüm personeli adına teşekkürlerini iletti.

TİKA Orta Asya ve Kafkaslar Daire Başkanı Dr. Ali Özgün Öztürk ise yapmış olduğu konuşmada, TİKA’nın Dünya’da ve özellikle Afganistan’da yapmış olduğu proje ve faaliyetleriyle ilgili kısa bilgi verdi. Bu kapsamda, TİKA’nın, eğitim, sağlık, tarım, idari altyapıların gelişmesi ve spor gibi birçok alanda proje ve faaliyetlerinin olduğunu dile getiren Dr. Öztürk, TİKA tarafından Afganistan’da 100’den fazla okulun inşa edildiğini, yine birçok okulun da tadilat ve donanımının yapıldığını söyledi. Sağlık alanında altyapıların güçlendirilmesi amacıyla hastane ve kliniklerin inşa edildiğini de ifade eden Dr. Öztürk, birçok hastane ve kliniğe tıbbi ve donanım malzemeleri desteğinde bulunulduğunu belirtti.

Sonraki Haber

Kenya'da Aysel ve Şerif Fındıkkaya Külliyesi’ne TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Kenya’nın Somali sınırındaki Garissa Eyaleti’nin Dadaab bölgesindeki kamplarında faaliyete geçen Aysel ve Şerif Fındıkkaya Külliyesi’ne donanım desteğinde bulunuldu. Kenya’da eğitim alanında birçok projeye imza atan TİKA, Kenya’nın...