Haberler

20 Şubat 2013

Joint Stock Company "fonu Tga" Heyetine Bankacılık Eğitimi Verildi

Kazakistan Milli Bankası Sorunlu Kredi Kurumu Fonu Joint Stock Company “Fonu TGA” heyeti Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı (TİKA) ziyaret etti.

Kazakistan Cumhuriyeti, dış yatırımlardaki artışlar ve başarılı reformlar sayesinde ekonomik alanda büyük ilerlemeler sağladı. Bu kapsamda TİKA, Türkiye’nin birçok alanda yakalamış olduğu tecrübeyi paylaşmak amacıyla kardeş ülke Kazakistan’ın bu sürecine katkıda bulunup işbirliğini artırmaya yönelik çalışmalarına devam ediyor.
Kazakistan Cumhuriyeti Milli Bankası, bu alanda 2009 yılında başlayan işbirliğinin devamı olarak TİKA’ya 15–21 Nisan 2012 tarihleri arasında bankacılık tecrübelerinin paylaşımı projesi kapsamında Türkiye’nin bilgi birikiminden yararlanmak üzere işbirliği talebinde bulundu. TİKA desteğiyle Türkiye’ye gelen 5 kişilik heyete, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ile Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından 2’şer gün eğitim verildi. Ankara ve İstanbul’da verimli bir platform üzerinde düzenlenen eğitimde hem Türk hem Kazak yetkililer kendi alanları ile ilgili bilgi alışverişinde bulundular. Çalışma ziyaretinin sonunda sosyal-kültürel program kapsamında heyete İstanbul’un tarihi yerleri gezdirildi.

Sonraki Haber

TİKA, Türkiye ve Macaristan Arasında Yeni Köprüler Kuruyor

Tarihi ve kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere en güzel şekilde aktarılabilmesi adına sayısız proje ve çalışma yürüten TİKA, Macaristan’daki Osmanlı eserlerine yönelik attığı adımlar sayesinde Türk- Macar ilişkilerinin gelişmesine önemli katkı sağlıyor. TİKA 2012...