Haberler

27 Ekim 2011

İsveç'ten TİKA'ya Ziyaret

İsveç'ten TİKA'ya Ziyaret
İsveç Ankara Büyükelçiliği Başkâtibi Annika Palo ve Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Genel Müdürür Johan Borgstem, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığını ziyaret etti. TİKA Başkan Yardımcısı Ece Kırlı’nın kabul ettiği görüşmede, uluslararası işbirliği projelerini ve bunun küresel dünyaya etkisi konuşuldu.

İsveçli yetkililer “Dünyanın hangi noktasına gidersek gidelim sahada Türkiye’yi ve Türklerin çalışmalarını görüyoruz” diyerek, TİKA’nın gerçekleştirdiği projelere değindi. Ülkemizin sınırlar kadar sorunları da aşan bir işbirliği ve koordinasyon ilkesi edindiğine değinen yetkililer, “Sizlere yaptığınız çalışmalardan dolayı müteşekkiriz” dedi.

TİKA’nın faaliyetleri çerçevesinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye’nin dış yardım prensipleri, bu konuda kat ettiği mesafe ve uluslararası kamuoyunda bunun yansıması konuşundu.

Öngörüler çerçevesinde oluşturulacak işbirliğinin ve ortak çalışmaların dile getirildiği görüşmede TİKA Başkan Yardımcısı Ece Kırlı “Türkiye, hiçbir ayrım gözetmeksizin her ülke ile ortak gelecek, refah ve huzur için işbirliği yapmaya hazır” dedi. Türkiye’nin, TİKA’nın koordinasyonunda gerçekleştirdiği işbirliği ve insani yardım projelerinin konuşulduğu toplantı yaklaşık bir saat sürdü.
 

Sonraki Haber

TİKA, Medeniyetin Kilit Taşlarına Sahip Çıkıyor

Tarihin ve mimarinin buluştuğu yapıtlar, medeniyetler kadar insanları da buluşturuyor. İnşa edildikleri dönemden itibaren dünyaya şahitlik eden bu eserler; hiçbir anlaşma ya da müzakere olmadan barışın ve huzurun devamını sağlıyor. Yeryüzü geçmişten geleceğe doğru yol...