Haberler

15 Mayıs 2012

Her Şey Çocuklar İçin

Sırbistan genelinde hastanelerde kullanılmakta olan küvezler çok eski durumda hatta birçoğu kullanılamaz durumda. Yugoslavya’nın dağılmasından sonra bölgede yaşanan savaşlar ve sonrasında ülkenin içine düştüğü ekonomik krizler sebebiyle ülkede sağlık alanında yeterince yatırımlar yapılamıyor. Özellikle az gelişmiş bölgelerdeki hastanelerde küvez bulunamaması veya küvezlerin yetersiz olması sebebiyle erken doğan çocuklardaki ölüm oranının yükselmesine neden oluyor.

Bu doğrultuda ülkenin en etkili ulusal televizyon kanallarından birisi olan B92 tarafından, hastanelere küvez tedariki için başlatılan “çocuklar için savaş” kampanyası ülke genelinde yankı buldu. Kampanyaya Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajkansı Başkanlığı (TİKA) başta olmak üzere birçok teknik yardım kuruluşu ve yatırımcılar katıldı. Kampanya kapsamında ülkenin farklı bölgelerindeki hastanelere teslim edilmek üzere 3 adet (2 adet sabit ve 1 adet mobil) küvezin TİKA tarafından tedarik edilmesi amacıyla gerekli tüm çalışmalar yapıldı ve anılan küvezlerin siparişleri verildi.

Sırp halkı tarafından ilgiyle takip edilen bu kampanya çerçevesinde B92 adlı televizyon kuruluşu, yardım sağlayan tüm kurumlara törenle plaket verdi. Haber Sırbistan medyasında yer aldı.

Sonraki Haber

Sinan Paşa Camii'nin Çevre Düzenlemesi TİKA Tarafından Yapılıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı tarafından 2010 yılında restorasyon çalışmaları tamamlanan ve ibadete açılan Prizren Sinan Paşa Camii’nin Çevre Düzenlemesi Projesi ile ilgili çalışmalar başladı. Kosova’da Osmanlı dönemine ait en eski ve en değerli eserlerden...