Haberler

19 Aralık 2017

“Haydi Çocuklar Doysun Marawi” Beslenme Projesi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından “Haydi Çocuklar Doysun-Marawi” Beslenme Projesi kapsamında Marawi’deki 14 okulda eğitim gören 2.500 çocuğa 110 gün boyunca besleyici nitelikte, sıcak öğle yemeği dağıtımına başlandı.

TİKA, Filipinlerin Mindanao Adası’nda bulunan Marawi bölgesinde, insani kriz sonrası rehabilitasyon sürecine katkı sağlamak amacıyla başlatılan beslenme projesi kapsamında ilkokul öğrencisi çocuklara sıcak yemek dağıtımına başladı.

Proje ile çocukların temel besin maddelerine erişiminin sağlanması, kriz sonrası yitirilen dengeli beslenme koşullarının yeniden tesis edilmesi, okul çağındaki çocukların yetersiz beslenmeye bağlı sağlık sorunlarının önlenmesi ve yerlerinden edilmiş çocukların eğitim hayatına geri dönmelerinin teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Marawi kentinin ortasında yer alan Camp Bagong Amai Pakpak İlkokulu’nda bir yandan sıcak yemek verilirken, diğer yandan da örnek teşkil edecek modern merkez mutfağının da temeli atılmış oldu.

Bu ay içerisinde hizmete girmesi planlanan mutfağın temel atma törenine katılan Marawi Eğitim Bakanlığı yetkilileri, öğrenciler ve veliler başlatılan projeden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, TİKA’ya ve tüm Türk halkına teşekkür ettiler.

Şiddetli çatışmalar ve terör nedeniyle bölgeyi terk etmek zorunda kalan Marawili Müslüman halk evlerine geri dönmeye başladı. Şehrin ekonomik altyapısı ve üretim faaliyetleri durma noktasına geldiğinden insanlar temel ihtiyaçlarını karşılarken zorluk yaşıyor. Bölgedeki gerçekleşen hava saldırıları ve bombalamalar sonucu evlerini kaybeden binlerce Müslüman halen sığınma kamplarında kuru gıda ve konserveler ile hayatlarını idame ettirmeye çalışıyor.

Sonraki Haber

Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev TİKA Başkanı Serdar Çam'ı Kabul Etti

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar Çam, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev tarafından kabul edildi. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev, Ekim ayında Türkiye'ye gerçekleştirdiği resmi ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkileri stratejik ortaklık düzeyine...