Haberler

03 Nisan 2018

Harazay Sosyal Merkezi Çocuk Kreşi Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Çad Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na bağlı Başkent Encemine’de bulunan Harazay Sosyal Merkezi Çocuk Kreşi’ne tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.

Harazay Sosyal Merkezi Çocuk Kreşi, Çad Cumhuriyeti Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Başkent Encemine’deki 10 merkezden biri. Kreşte, kimsesiz, öksüz ve yetim çocuklar da eğitim görüyor.  1962 yılında kurulan merkezde 6 sınıf ve bir idari ofis bulunuyor. Toplam oturumu 500 m2 civarında olan kreşte 330 çocuk eğitim görüyor.  Harazay kreşi, şehirdeki en büyük ikinci kreş olma özelliğini taşıyor.

TİKA, Harazay Sosyal Merkezi Çocuk Kreşi’ne tadilat ve donanım desteğinde bulundu. Donanım kapsamında kreşin yazı tahtası, masa, sandalye, dolap gibi eğitim mobilyası ihtiyaçları karşılandı. Tadilat çalışmaları kapsamında ise okulun iç, dış ve çatı tadilatı olmak üzere kapsamlı bir şekilde yenilenen kreşin, çocuk oyun alanlarının da bulunduğu genel çevre düzenlemesi yapıldı.

Çad’ta 2015 yılından faaliyetlerine başlayan TİKA Encemine Program Koordinasyon Ofisi, bu güne kadar dokuz farklı alanda, elli beşinin üzerinde proje gerçekleştirdi. Kreşin hizmete açılış programına, Çad Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Amina Kodiyana, T.C. Çad Büyükelçisi Sabri Ergen, Türkiye-Çad Parlemento Dostluk Gurubu Milletvekili Dr İshak İssa Youssouf ile öğrenci velileri ve resmi kurumların yetkilileri katıldı. T.C. Encemine Büyükleçisi Sabri Ergen yaptığı konuşmada, iki ülke arasında var olan güçlü ilişkilerin, iki devlet başkanının güçlü desteği ile daha da güçlenerek devam edeceğini ifade etti.

Ayrıca TİKA’nın bu güçlü ilişkilerin daha ileriye taşınması noktasında önemli rol üstlendiğini belirten Büyükelçi Ergen, kreşin iyileştirmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kodiyana, Türkiye Cumhuriyeti’ne ve TİKA’ya şükranlarını ifade etti. Programda, kreşte okuyan çocuklar Çad halk danslarından oluşan bir sunum yaptılar. Davetlilerin çocuklara hediye dağıtımı ve aile fotoğrafıyla program son buldu.

Sonraki Haber

6. Filistin Maratonuna TİKA Desteği

Filistin Batı Şeria’da bulunan Beytullahim kentinde işgale dikkat çekmek amacıyla bu sene altıncısı düzenlenen ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından da desteklenen 6. Filistin Maratonu yoğun bir ilgiyle gerçekleştirildi. Filistin Maratonu ilk...